Specificaţiile lui PlayStation 5 au scăpat din nou; Iată o listă completă + randare

0
1769

Încă o săptămână şi încă o scăpare legată de PlayStation 5, de această dată cu o listă structurată frumos, cu liniuţă de la capăt pentru specificaţii. Am mai văzut scăpări de gen, dar există 2 teorii până acum: PS5 va fi superior lui Xbox Seriex X ca dotări sau cel mult egal, dar nu inferior. Disecăm noile specs mai jos şi avem şi o randare noua.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony PlayStation 5 ar fi trebuit să fie anunţat în februarie, dar între coronavirus şi incertitudini ale furnizorilor de componente, totul a picat. Xbox Series X pe de altă parte are şi design şi specificaţii dezvăluite. Din ce am înţeles Sony lucrează cu partenerii şi furnizorii de componente pentru a atinge cel mai atractiv preţ posibil pentru dispozitiv. În acest moment singurele detalii oficiale pe care le avem despre PS5 sunt cele legate de controllerul sau, dar şi câteva aluzii la SSD şi la tehnologie AMD la nivel de CPU şi GPU.

Controllerul DualShock 5 va avea un feedback îmbunătăţit faţă de predecesor şi teoretic şi un ecran conform ultimelor scăpări, sau o zonă touch mai generoasă. Revenind totuşi la specificaţii, sursa lor este un anonim de pe 4chan, aşa că vă recomandăm precauţie. Ce e drept aceeaşi sursă dăduse drept sigură o anunţare de PS5 pe 3 martie. Iată lista:

  • 13.3TF Custom RDNA 2 GPU @ 1.7GHZ with 60 Compute Units
  • AMD Zen2 8 core @ 3.4 GHZ (Sony îs working on boosting to 3.7GHZ)
  • RAM 16GB GDDR6 + 4GB DDR4
  • SSD@5.5GB/S @ 1TB
  • Dedicated RT and 3D Audio cores
  • 565GB Bandwidth
  • Full digital backward compatibility with every PlayStation console and handheld for a library of 1000’s of games on day 1
  • Enhanced Dual Shock 5 with haptic triggers, heartbeat monitors and built-in microphone
  • PlayStation AI assistant that allows you to change games create parties and more with voice commands

Ce e drept ştiam că vom avea tehnologie AMD Zen 2, dar la capitolul RAM aşteptam 24 GB, conform unei alte scăpări. Încă nu e clar dacă Sony a mers pe mâna Samsung pentru SSD, dar şansele sunt mari să fie aşa. E o veste bună şi că avem compatibilitate cu jocurile de pe consolele trecute, inclusiv cele portabile şi o librărie de mii de titluri în prima zi. Multe surse s-au contrazis pe această temă, afirmând că ar săpa vânzările consolelor mai vechi şi vânzările potenţialelor remaster-uri şi remake-uri.

Zvonacul încheie cu un preţ de 499 de dolari şi cu data de lansare “sărbători 2020”, dar la cum merge treaba cu epidemia mă aştept la amânări. Cum vă sună specificaţiile? Mie îmi sună binişor, la preţul dat. Apropo nu luăm deloc în serios randarea de mai sus, care aduce a GameCube.

Sursa foto