Microsoft oferă detalii despre dotările lui Xbox Series X: GPU de 12 teraflops plus zero delay

0
1568

Dacă Sony nu mişcă nimic în direcţia vreunei prezentări de PlayStation 5, iată că Microsoft are totuşi noutăţi legate de consola rivală, Xbox Series X. Aceasta ar urma să aibă un GPU de 12 teraflops, plus alte dotări hardware care tocmai au fost dezvăluite de compania din Redmond.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Multe dintre detaliile publicate astăzi se potrivesc cu ce ştiam şi ce auzisem la bursa zvonurilor. Astfel, aflăm că procesorul şi GPU-ul vor fi bazate pe arhitecturile AMD Zen2 şi RDNA2. Performanţa GPU-ului va fi de 12 teraflops, adică de 8 ori mai mult decât cea a lui Xbox One cel original şi dublu faţă de Xbox One X. Consola va aduce un SSD NVMe în loc de HDD, o dotare pe care o vom vedea şi pe PlayStation 5. Evident, noul Xbox dispune şi de ray tracing, mai precis RayTracing accelerat de hardware prin DirectX.

Ce înseamnă asta? Că vom avea iluminare şi umbre realiste, obiecte destructibile ultra realiste, iar MS a promis şi Variable Rate Shading (VRS). Aceasta funcţionalitate îi permite GPU-ului să prioritizeze anumite obiecte şi efecte din joc. Xbox Series X va veni cu suport pentru HDMI 2.1, cu funcţii ca Auto Low Latency Mode şi Variable Refresh Rate, plus o premieră pentru console: gaming la 120 FPS. Şi latenţa inputului de pe controller va fi mult scăzută.

Vom avea şi o funcţie nouă, Quick Resume, care ne permite să reintrăm într-un joc pus în standby fără să avem timpi de încărcare sau aşteptare. Sunt veşti bune şi pe partea de compatibilitate. Noua consolă va fi compatibilă cu un sistem numit Smart Delivery, care merge astfel: cumperi jocul o singură dată şi joci cea mai bună versiune posibilă pe una dintre consolele tale. E util pentru cei care vor jocuri clasice pe noua consolă. Din păcate Microsoft nu a dezvăluit şi preţul noii console, dar unele surse vehiculează suma de 499 USD.