Sound X este prima boxă inteligentă adusă de Huawei în Europa, rival pentru Nest Home și Amazon

0
3355

Piața boxelor smart este într-o continuă creștere și avem iată asemenea soluții și din partea unor companii consacrate în zona smartphone. Vorbim despre Huawei aici, firmă care a anunțat la început de săptămână lansarea boxei inteligente Sound X în Europa, prima de altfel din această regiune.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim că boxa Sound X a fost dezvoltată în parteneriat cu brandul audio Devialet din Franța și că aceasta este deja disponibilă în China. Acum se extinde disponibilitatea în țări precum Germania, Italia, dar și Franța. Nu avem încă un preț și o dată de lansare în magazine, dar știm la ce să ne așteptăm pe partea hardware.

Sound X

Aflați că această boxă nu va include pentru moment un asistent vocal precum Amazon Alexa sau Google Assistant. Pe viitor se va oferi totuși un asemenea asistent printr-o actualizare de software. În China speaker-ul se livrează cu asistentul personal Huawei numit Xiaoyi totuși.

Sound X

Legat de dotările hardware, descoperim că boxa Sound X include două woofere de 60W ce utilizează tehnologia „Push-Push” pentru anularea vibrațiilor, dar păstrarea frecvențelor puternice de bass. Avem 6 boxe mid-range de 1.5″ cu putere de 8W și procesor quad-core MediaTek de 1.5 GHz.

Ni se promite sunet la 360 grade, dar și suport NFC pentru conectarea instantă a device-urilor la boxă. Mai aflați că boxa cântărește 3.5 kg, are 8 GB stocare, 512 MB RAM, Bluetooth 5.0 și suport Wi-Fi dual-band.

Când debutează în Europa mai exact și la ce preț, rămâne de văzut. În China apropo, se vinde pentru 285 dolari.