PlayStation 5 ar putea costa cel puţin 470 de dolari, conform Bloomberg

0
1768

Parcă s-au mai rărit zvonurile despre PlayStation 5 în ultima vreme şi de la scăparea sa de interfaţă nu am mai văzut nimic însemnat. Azi revine subiectul preţului său, iar Bloomberg ar fi aflat că viitoarea consolă va costa “cel puţin 470 de dolari“. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sursa afirmă că a aflat că Sony ar cheltui 450 de dolari per unitate, acesta fiind costul de producţie. Asta în condiţiile în care PS4 a costat 380 de USD să fie produs. Ce e drept suma de 470 de dolari vehiculata ca nou preţ nu ne surprinde, mai ales că tot circulau sume între 450 şi 499 dolari. E chiar mai puţin decât preţul de 2499 lei (568 USD) afişat de un retailer de la noi acum câteva luni. Materialul realizat de Bloomberg indică faptul că Sony încearcă să facă rost de DRAM şi memorie flash în cantităţi suficiente pentru producţia în masă a consolei.

O altă problemă e cu răcirea, care necesită componente mai scumpe şi mai complexe, altfel consola s-ar supraîncălzi. În plus Bloomberg mai scrie şi că ne putem aştepta la un nou PlayStation VR, care va debuta alturi de PS5 sau la puţin timp după. În general consolele au avut un preţ de bază similar în ultimele două decenii. PS3 a debutat la suma de 499.99 USD, respectiv 599.99 USD pentru varianta cu 60 GB. Xbox 360 a profitat de ocazie pentru a se vinde mai ieftin cu câteva zeci de dolari.

PS4 a corectat eroarea şi a debutat la 399.99 dolari, subminând Xbox-urile noi. Xbox One X costă 500 de dolari la debut spre exemplu. Pentru PS5 totuşi vorbim de vreo 24 GB RAM, grafică cu ray tracing, SSD, acustică 7.1, plus output 8K şi un procesor inspirat de Ryzen. E greu să atingi aceste dotări în sub 500 de dolari. Dacă zvonurile sunt reale atunci Sony poate ajunge să vândă în pierdere prima transă de unităţi, recuperând ulterior pe măsură ce componentele se ieftinesc.

Nimic nu e totuşi bătut în cuie.