Interfaţa lui PlayStation 5 scapă pe Internet, dezvăluie cât de mare e SSD-ul său

0
2098

Judecând după ultimele scăpări, consola PlayStation 5 ar urma să fie prezentată la început de februarie, cu tot cu design şi data de lansare. Până atunci continuă scăpările şi azi vedem în sfârşit şi cum ar putea arăta interfaţa consolei. Din nou responsabil cu scăparea e deja faimosul devkit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Devkit-urile de PS5 au tot ajuns la programatori, dezvoltatori şi producători de jocuri, generând scăpări care au fost considerate totuşi irelevante faţă de designul final al consolei. Imaginea de mai sus, cea cu interfaţa a apărut pe web via 4chan şi seamănă destul de mult cu interfaţa lui PS4. Are fundal albastru, tile-uri pentru fiecare joc sau aplicaţie şi o zonă de iconuri mai mici sus. A se remarca şi faptul că în colţul din stânga sus aflăm că această consolă vine cu 1 TB stocare.

Aflasem deja că Sony ar fi pus un SSD la bordul noului dispozitiv, pentru a genera timpi de încărcare mai buni, mai ales în jocurile cu hărţi uriaşe. Am fi crezut totuşi ca fiind vorba de un SSD, Sony se va zgârci, aşa că ne bucurăm să vedem totuşi 1 TB la bord. Totuşi odată cu trecerea la grafică 4K şi eventuale pretenţii de 8K (nerealizabile dacă mă întrebaţi pe mine), o să vedem şi jocuri de 200 sau 300 GB ocupând rapid acel SSD. Sony a confirmat deja că jocurile de PS5 vor sosi pe discuri Blu-ray de 100 GB, deci ştim cum stăm.

Se pare şi că jocurile de PlayStation 5 vor avea o abordare modulară, care îţi va permite să descarci fix segmentul pe care vrei să îl joci. Rămâne acum doar să aflăm ce versiune de CPU AMD şi GPU avem la interior, cât RAM primim şi cum stăm cu porturile. Asta mai ales pentru că tocmai am văzut toate porturile de pe Xbox Series X.