Vyommitra este numele robotului umanoid pe care India îl va trimite în spațiu în acest an

0
1196
Vyommitra
Vyommitra

Dacă în vara anului trecut aflam că India se pregătea de a doua sa misiune lunară, iată că acum în 2020 se trece la următorul nivel. Descoperim că India tocmai ce a prezentat un robot umanoid numit Vyommitra, acesta urmând a fi trimis în spațiu în acest an, dar și în 2021 cu un scop bine întemeiat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, robotul în cauză va simula funcțiile umane în spațiu. Va verifica funcționarea sistemelor și simula alte activități pe care un astronaut le-ar desfășura. Aflăm că denumirea sa – Vyommitra este o combinație dintre cuvintele sanscrite “spațiu” și “prieten”. Robotul este modelat după o femeie, dar nu dispune de picioare.

Robotul poate opera panourile de comutare, vorbi cu astronauții și monitoriza sistemele de protecție și funcțiile vitale ale navei spațiale. Scopul său principal este acela de a permite Organizației de Cercetare a Spațiului din India (ISRO) să monitorizeze în ce mod afectează un zbor spațial corpul uman.

Planul este de a trimite o echipă de astronauți în spațiu la bordul navetei Gaganyaan aproape de finalul anului 2021, iar robotul va oferi feedback-ul necesar pentru pregătirea ca la care a echipei umane.