Primele fotografii live cu Xbox Series X ne oferă detalii despre porturi, designul final

0
2004

Finalul de an 2019 ne-a adus şi prezentarea lui Xbox Series X, următoarea consolă Microsoft, care se va duela cu PlayStation 5. Spre deosebire de PS5, Microsoft a prezentat şi designul noului său dispozitiv de gaming, care a primit deja o tonă de meme-uri. Azi vedem şi primele fotografii live cu prototipul de Xbox Series X.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Imaginile provin de pe Twitter, de la utilizatorul Doug_DragoX şi vedem două fotografii cu consola pe un covor. Ce e drept şeful secţiunii Xbox, Phil Spencer confirmase deja din decembrie 2019 că există prototipuri Series X deja distribuite spre dezvoltatori şi producători de jocuri. Vedem atât spatele, cât şi faţa consolei în noile scăpări şi vestea cea mai bună e că putem observa toate porturile disponibile: port optic audio, două porturi USB-A, port Ethernet, cel de alimentare şi un HDMI.

Mai apare şi un port misterios dreptunghiular, care ar fi pentru diagnosticare. Vedem şi nişte zone generoase de aerisire în spate. Nu ştim cât de reale sunt fotografiile, dar ele par plauzibile. Cei care au verificat numărul serial au primit confirmarea de la site-ul Microsoft că e cu adevărat un produs al companiei din Redmond. Ochii ageri au remarcat lipsa unui port HDMI in, care se aflase pe Xbox One, semn că Microsoft bate în retragere când vine vorba de funcţionalitate TV.

Consola e aşteptată să debuteze prin noiembrie, la un preţ similar cu PS5, adică în jur de 499 de euro. Ar trebui să aibă SSD, să suporte acustică cu surround, să scoată grafică 4K la 60 FPS şi să includă 24 GB RAM (nu e sigur încă) şi procesor AMD cu cea mai nouă arhitectura Zen 2.