Facebook Dating are lansarea blocată în Europa fix de Valentine’s Day; Iată de ce

0
1115

Facebook a lucrat ceva vreme la o aplicaţie de dating în stil Tinder şi spera să facă valuri lansând Facebook Dating în Europa fix de Valentine’s Day. Problema e că firma lui Zuckerberg nu a dovedit în ce mod operează cu datele private ale utilizatorilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul se trage din Irlanda, unde Facebook Dublin nu a oferit documentele pe care autorităţile le doreau. E vorba despre DPC aici, Comisia de Protecţie a Datelor din Irlanda, dar şi despre organisme UE care nu au primit documentele necesare. Facebook a început să contacteze UE cu privire la lansare de pe 3 februarie. Problema e că autorităţile nu au primit documentaţia necesară cu privire la protecţia datelor şi nu poţi permite lansarea unui produs sau serviciu fără aşa ceva.

FB începea să facă mutări pe această piaţă încă din mai 2018, încercând să propună o alternativă la Tinder la evenimentul F8 2018. Pe atunci se lăuda cu o funcţie care îţi permite să vezi Crush-uri şi să îţi faci prieteni noi… sau ceva mai mult decât prieteni. Produsul a fost lansat în Columbia după câteva luni şi apoi în alte ţări din America de Sud şi Asia. În SUA ajungea toamna trecută, după ce Facebook încasa o amendă de 5 miliarde de dolari fix pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor.

Mai grav e că în anul de graţie 2020 FB nu s-a gândit să anunţe UE din timp că lansează un produs nou deşi era deja investigată în câteva dosare. DPC-ul investiga spre exemplu baza legală pe care o are reţeaua lui Zuckerberg pentru a procesa datele oamenilor sub termenii şi condiţiile companiei. Agenţii DPC vizitaseră sediul FB Dublin pe 10 februarie pentru o inspecţie, dar nu au primit nici un document. Facebook a preferat să amâne tot, semn că era ceva neclar sau dubios în serviciul său, care i-ar fi pus organismele UE pe cap pe tema GDPR.

După scandalul Ashley Madison toată lumea e mai precaută cu dating-ul online şi datele personale.