Adam Savage de la Mythbusters se deplasează cu un robot Boston Dynamics înhămat la ricşă în acest viral (Video)

0
2040

Puţini oameni sunt mai longevivi în zona tech şi divertisment decât cei de la Mythbusters. Ei se ocupă cu efecte speciale pentru filme de zeci de ani şi au devenit o senzaţie prin emisiunea de pe Discovery. Acum Adam Savage a început un proiect care s-a viralizat imediat, când a primit un robot Boston Dynamics, celebrul Spot. Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Spot este unul dintre cei mai carismatici roboţi Boston Dynamics, aducând cu un câine. Are 4 picioare şi l-am văzut coborând scări sau încercând să deschidă o uşă şi devenind “nervos” la un moment dat. Acum este pus la sarcini mai umile, precum cea de a îl trage pe Adam Savage cu o ricşă. În clipul de pe YouTube îl vedem pe Adam alături de Seth creând un fel de ham pentru a pune la treabă maşinăria. Trebuie spus şi că Boston Dynamics a pus la vânzare roboţii Spot din septembrie 2019.

De atunci a început să fie pus la treabă în cele mai diverse industrii. Spre exemplu producătorul de petrol Aker BP a pus la treabă Spot pe o platformă petrolieră din Novergia, unde va fi ghidat de AI. Am văzut şi cum Poliţia din Masschusetts a simulat descinderi în locuinţe folosind roboţi Spot în loc de poliţişti. Savage ar fi dorit să călărească robotul, dar nu era sigur că îi susţine greutatea. Plus, e mare fan ricşe…

Spot e capabil să tragă ricşa binişor până ajunge într-o pantă şi îl lasa încheieturile metalice. Un asistent tech a explicat ulterior că Spot nu “ştia” că duce extra greutate, dar ar fi reacţionat mai bine dacă avea şi acest concept şi probabil trecea şi dealul. Din ce văd Savage îl controlează cu o telecomandă/joystick, iar robotul tremura din toate încheieturile dacă greutatea nu era bine distribuită. Aşteptaţi-vă să vedeţi tot mai multe teste şi experimente de gen pe măsură ce Spot devine disponibil în mai multe ţări.

Încă nu ştim preţul, iar Boston Dynamics oferă un cost special pentru fiecare partener care solicită robotul. Am înţeles că el costă “mai puţin decât o maşină”.