Robotul SpotMini de la Boston Dynamics devine nervos dacă nu poate să deschidă o uşă (Video)

1
1210

prezentam cu o săptămână în urmă robotul SpotMini, în versiunea cu un braţ montat care ştia să deschidă uşi. Azi vedem un alt test al aceluiaşi patruped robotic, care aparent devine nervos dacă nu îl laşi să deschidă uşi. Mai jos aveţi un video cu întregul experiment Boston Dynamics.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un angajat Boston Dynamics împiedică robotul să deschidă uşa punându-i o crosă de hockey în cale, dar cumva maşinăria trece peste obstacol. Apoi vine o tragere violentă de o curea din spate, care se lasă chiar cu daune ale zonei din spate a robotului. Dar SpotMini e temerar şi continuă să deschidă acea uşă, reuşind până la urmă să iasă pe ea. Dacă un robot în această fază reuşeşte să realizeze astfel de taskuri, vă daţi seama la ce abuz va rezista o astfel de creaţie peste 20 de ani?

Boston Dynamics nu s-a ferit niciodată să ne arate abuzurile la care îi supune pe roboţii săi. I-am văzut loviţi cu piciorul, aruncaţi de pe platforme, puşi să urce în van pante înclinate, aruncaţi la vale sau puşi să meargă pe gheaţă cu încărcături foarte grele. S-a ajuns deja la mesaje precum “testarea nu enervează sau face rău robotului”, pentru că tot exista şi un robot care are cetăţenie în Dubai, Sophia, deci unii pot privi botii ca… aproape persoane sau aproape animale de companie.

Mi-a plăcut ce a spus un blogger recent şi anume: “De aici o să ni se tragă. Când se vor răscula roboţii o să tot dea play la imaginile cu abuzurile de la Boston Dynamics şi o să ne scoată ochii cu ele”.