Dyson prezintă prototipurile secrete de roboţi de uz caznic şi caută ingineri talentaţi

0
3579

Dyson a dezvăluit în cadrul Conferinţei Internaţionale de Robotică şi Automatizare desfăşurată în Philadelphia informaţii despre viitorul roboţilor cu uz caznic. În plus a început căutarea de ingineri talentaţi pentru a face proiectele de genul să prindă viaţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cadrul evenimentului Dyson a oferit detalii cu privire la obiectele sale din zona roboticii avansate şi a dezvăluit că accelerează procesul de dezvoltare a unui dispozitiv autonom care poate îndeplini treburi casnice. A lansat şi un videoclip cu această temă, prezentând evoluţia companiei în ultima vreme în proiectarea unei perechi de mâini robotizate, care apuca obiecte (se vede mai jos). În plus continuă să dezvolte şi aspiratoarele sale robot de podea.

Cercetarea şi dezvoltarea se petrec la aerodromul Hullavington din Wiltshire, sub tutela inginerului şef al Dyson, Jake Dyson. Compania Dyson se află la jumătatea celei mai mari campanii de recrutare de ingineri din istoria sa. 2000 de oameni s-au alăturat companiei în acest an, dintre care 50% sunt ingineri, oameni de ştiinţă şi programatori. Compania îşi intensifică ambiţiile cu privire la robotică, recrutând 250 de ingineri în domeniu, din zone ca viziune computerizată, machine learning, senzori şi mecatronică.

Are de gând să angajeze încă 700 de specialişti în robotică în următorii 5 ani. Dorinţa este de a crea cel mai mare şi mai avansat centru de robotică din Marea Britanie, la aerodromul Hullavington. Planurile de investiţii în robotică sunt de 2.75 miliarde de lire sterline.