SentiV este un robot creat de francezi care poate analiza culturile agricole non-stop; Iată cum funcționează

0
2108
SentiV
SentiV este un robot creat de francezi care poate analiza culturile agricole non-stop; Iată cum funcționează

În viitorul apropiat se vrea ca agricultura să devină complet robotizată și automatizată. E clar că nimeni nu poate nega avantajele tehnologiei moderne în acest domeniu de activitate. După ce v-am povestit despre ferma din Australia complet automatizată, aflăm prin intermediul Agronet.ro că francezii au reușit să creeze un robot care poate monitoriza culturile agricole 24 din 24. El se numește SentiV și avem toate detaliile despre acesta mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din punct de vedere al aspectului, SentiV are parte de un design atipic. E practic construit dintr-un cilindru conectat la două spițe ce patrulează autonom culturile, culegând date vitale despre acestea. Robotul este gândit pentru optimizarea fenotipării pe parcelele experimentale, în încercarea de a îmbunătăți practicile fermierilor. El este mereu în contact cu solul și fotografiază și filmează non-stop plantele de pe câmp.

Toate informațiile sunt alipite apoi hărților de variabilitate, iar fermierii pot gestiona mai bine dăunătorii și bolile culturii. Iată ce date poate colecta SentiV:

  • nutrienţi
  • hidratare
  • buruieni, boli, dăunători
  • etape fenologice pentru monitorizarea culturilor
  • optimizarea fenotiparii

Robotul este destul de ușor, cântărind doar 15 kilograme. El are o autonomie de 10 ore cu o singură alimentare, iar primele teste se realizează pe culturi de porumb și floarea-soarelui. Prin intermediul unui algoritm de recunoaștere a imaginilor, SentiV poate identifica plantele destul de precis. Robotul patrulează până la 20 de hectare pe zi, are senzor de imagine multispectral, iar pe viitor ar urma să primească și alți senzori.