AOC a lansat monitoarele AGON PRO AG324UX și AG274FZ, destinate jucătorilor esports

0
1521
AGON PRO
AOC a lansat monitoarele AGON PRO AG324UX și AG274FZ, destinate jucătorilor esports

Printre producătorii de top când vine vorba de monitoare de gaming se numără și AOC. Compania a lansat recent noi modele sub seria AGON PRO, destinate gamerilor esports. Monitoarele vin cu display-uri generoase, de 27, respectiv 31.5 inch în diagonală, refresh rate de până la 240Hz și rezoluție Full HD sau 4K. Avem toate detaliile despre ele mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cazul titlurilor esports e nevoie de monitoare de top care să răspundă tuturor așteptărilor gamerilor profesionali. AOC s-a gândit la asta, iar noile monitoare sunt concepute special pentru ei.

AOC AGON PRO AG324UX

Modelul ACG324UX vine cu display IPS de 31.5 inch în diagonală și dispune de un design fără rame pe 3 laturi. Panoul cu rezoluție 4K oferă o rată de refresh de 144Hz, iar datorită portului HDMI 2.1 din spate, el este compatibil și cu noile console Xbox Series și PlayStation 5. Permite astfel rularea titlurilor la 120Hz și rezoluție 4K.

Timpul de răspuns este de doar 1ms, iar tehnologia AMD FreeSync Premium se află la posturi, fiind compatibilă și cu NVIDIA G-Sync. Cât despre coloristică, acest model afișează 1.07 miliarde de culori și acoperă 99.8% din spațiul cromatic DCI-P3. Suportă și DisplayHDR 400 pentru imagini cât mai realiste, iar el vine și cu difuzoare stereo încorporate cu o putere de 8W. Pe partea de conectivitate regăsim și un port USB-C care oferă posibilitatea alimentării altor dispozitive cu o putere de 90W.

Monitorul vine și cu un hub USB 3.2 integrat, gamerii având 4 porturi la dispoziție pentru conectarea perifericelor. Monitorul oferă și iluminare RGB, atât pe față, cât și în spate, dar și un mini-proiector cu logo AGON. Stand-ul monitorului este robust și suportă ajustări pe înălțime, pivotare, rotire și înclinare. Există și numeroase preseturi care se mulează pe diverse genuri de jocuri.

AOC AGON PRO AG274FZ

Acest model oferă un display IPS de 27 de inch în diagonală, dar cu rezoluție Full HD. Refresh rate-ul este totuși de 240Hz în acest caz și suportă chiar overclock până la 260Hz. Timpul de răspuns este minim, asemeni variantei de 32 inch, doar 1 ms. Avem parte de același design îndrăzneț, iluminare RGB în față și în spate, dar difuzoarele au 5W în acest caz. Sunetul este asigurat de către DTS în cazul ambelor modele, hub-ul USB cu 4 porturi este integrat și pe AG274FZ. Monitoarele sosesc cu telecomanda QuickSwitch care permite ajustări rapide ale setărilor.

Modelul de 27 inch beneficiază de tehnologia Adaptive-Sync pentru culori mai naturale, iar panoul acoperă 110,5% din spațiul sRGB. Avem aici și certificare DisplayHDR 400.

Preț și disponibilitate

Noile modele AGON PRO vor fi disponibile începând din această lună. Varianta de 32 inch va fi comercializată la prețul recomandat de 5549 lei, iar AOC AG274FZ va costa 2379 lei.