Brașov va fi primul oraș din România în care Glovo va livra mâncare folosind roboței autonomi

0
1742
Glovo

Ce vedeam acum câțiva ani prin SUA iată că devine realitate și la noi. Mă refer la utilizarea de roboți autonomi pentru livrarea de mâncare. Aflăm astăzi via Degustăm.ro faptul că Glovo vrea să testeze asemenea roboți livratori în Brașov. Aceștia vor fi folosiți în loc de curieri, iar mai multe detalii avem în rândurile următoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru că am amintim mai sus de SUA, aflați că în această țară asemenea roboți sunt deja folosiți pentru livrarea de mâncare și bunuri. Revenind la Glovo, descoperim că această companie se pregătește de testarea roboților livratori în zona Coresi din Brașov. Vorbim despre vehicule autonome de mici dimensiuni și desigur despre un program pilot.

Aparent documentația necesară a ajuns deja pe masa Primăriei din Brașov în vederea aprobării, iar roboții odată eliberați, vor rula în zona pietonale și pe trotuare. De asemenea, au senzori și camere care vor urmări elementele din jur. De asemenea vor traversa pe trecerea de pietoni la culoarea verde.

Roboții vor avea o viteză maximă de 15 km/h și vor fi asistați manual. Și Comisia de Circulație din Brașov are un cuvânt de spus aici, urmând a-și da acordul dacă programul va fi aprobat sau nu. Scopul este de a nu perturba traficul. Pentru început comenzile vor fi realizate doar la blocuri și birouri din zona Coresi, iar programul pilot va fi derulat pe 6 luni.

Inițial vor fi transportate alimente ușoare pe distanțe scurte, iar roboții se folosesc de AI și deep learning pentru a procesa imaginile video de pe cameră. Vor da prioritate oamenilor, ocoli obstacole și identifica străzi, trotuare, animale. Glovo declară că prin acești roboți se urmărește eficientizarea livrărilor pe distanțe scurte și nu înlocuirea curierilor umani.