Un prototip de MacBook Pro 2021 apare pe web; Sunt dezvăluite o parte din dotările noii generații de laptopuri Apple

0
1368
Un prototip de MacBook Pro 2021 apare pe web; Sunt dezvăluite o parte din dotările noii generații de laptopuri Apple

Apple lucrează deja de ceva timp la noua generație de laptopuri. Conform zvonurilor, ele vor debuta curând, poate chiar în această lună. Azi și-a făcut apariția pe web și un prototip de MacBook Pro 2021. Sunt astfel dezvăluite câteva dotări ce ar urma să își facă apariția pe noile laptopuri Apple. Avem toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prototipul apare cu numărul de model DVT-X88102C, unde “DVT” vine de la “Design Validation Testing”. Este vorba deci despre un MacBook Pro 2021 aflat încă în stadiul de prototip înainte de a intra în “PVT / Production Validation Testing”. El are la interior un procesor Apple M1X, 512 GB de stocare și 16 GB de memorie RAM.

Totuși, noile modele Pro vor sosi cu până la 32 GB de RAM în acest an și chiar 2 TB de stocare. E confirmat și procesorul M1X despre care scriam în urmă cu câteva zile. Totodată, noile laptopuri ar sosi în variante de 14 și 16 inch în acest an. Ele ar adopta display-uri Mini-LED, dar și un nou design, cu muchii plate. Ar reveni și MagSafe pentru alimentare facilă, magnetică. Nu în ultimul rând, Apple ar adăuga și mai multe porturi, inclusiv unul HDMI și slot pentru cardurile SD.

Cât despre cipsetul M1X, el ar fi un CPU cu 10 nuclee, 8 dintre acestea pentru performanță și două pentru eficiență energetică. GPU-urile ar avea 16 sau 32 de nuclee, în funcție de versiune, iar MacBook Pro 2021 ar suporta și upgrade pentru până la 64 GB de RAM.

Dacă zvonurile se adeveresc, pare-că firma Ruiyi Optoelectronics ar urma să fie distribuitorul exclusiv de display-uri Mini-LED. De asemenea, Quanta Computer ar fi compania responsabilă de asamblarea noilor MacBook-uri.