Cioc-cioc! Cine e? Robotul cel nou Boston Dynamics, care deschide uşi (Video)

1
1161

Îl mai ţineţi minte pe robotul Spot Mini? Este un robot patruped foarte flexibil, pe care îl vedeam în acţiune toamna trecută. A revenit acum într-o nouă versiune, una care îi permite să deschidă uşi printr-un braţ flexibil. Îl vedem în acţiune mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Creaţie a celor de la Boston Dynamics, acest robot patruped cu mişcări de felină încearcă să iasă pe uşă după cum se vede în clip, apoi vine să îl ajute o versiune a sa upgradată, cu un braţ nu prea precis. Se chinuie ceva până reuşeşte să apuce clanţa, dar momentul adevărat de surprindere e atunci când îşi dă seama că trebuie să pună un picior în faţa uşii pentru a o ţine deschisă.

Nu ştim dacă e controlat de la distanţă aparatul sau ştie singur să facă acţiuni complexe de gen, dar rezultatele sunt uimitoare. Comportamentul celor doi boţi e fix precum cel al unor animale de companie lăsate singure în casă. Trebuie spus şi că acea uşă nu e chiar uşoară, fiind una masivă, de laborator. Sistemul de navigare al robotului ar fi inspirat de Kinect şi include o sumedenie de camere 3D, care îl ajută să se orienteze în spaţiu.

Se speculează că aceşti roboţi ar fi dotaţi cu tehnologie care le permite să fie parţial autonomi, deci chiar ar putea să îşi dea singuri seama cum să treacă peste obstacole. Imaginaţi-vă acum un robot de gen care devine hoţ din locuinţe sau de buzunare prin 2030… total plauzibil zic eu.