Panasonic anunță aparatul mirrorless LUMIX GX9; Debutează și modelul compact LUMIX TZ200

0
807

În cadrul evenimentului numit Panasonic Convention ce a avut loc astăzi în Palma de Mallorca, producătorul de electronice japonez a anunțat și lansarea a două aparate foto și anume mirrorless-ul LUMIX GX9 și modelul compact de tip point and shoot care poartă denumirea de LUMIX TZ200.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primul de pe listă și anume LUMIX GX9 se remarcă printr-o evoluție serioasă raportată la predecesorul GX8, astfel că deși avem în continuare un senzor de 20.3 megapixeli, sistemul de stabilizare a imaginii a fost îmbunătățit semnficativ. Este vorba despre un sistem de stabilizare pe 5 axe compus din stabilizatorul de imagine pe 2 axe și stabilizatorul integrat în body pe 5 axe.

Lumix GX9

De asemenea, Panasonic a inclus aici un drive electromagnetic direct în unitatea shutter, motor ce reduce șocurile, dar și sunetele cauzate de mișcarea shutter-ului diafragmei. Acest aparat poate filma la rezoluție 4K UHD și 30 fps, dar și la rezoluție FHD. Există și un mod de captură la 30fps 8 MP 4K pentru fotografierea obiectelor aflate în mișcare.

Lumix TZ200

Cât despre LUMIX TZ200, acesta este un aparat foto compact cu obiectiv fix ce poate fi purtat cu ușurință oriunde și oricând. Vine cu un senzor de 20.1 megapixeli capabil de captură video 4K UHD la 25 sau 30 fps, iar în format Full HD poate filma până la 120 fps. Se oferă aici și un sistem hibrid de stabilizare a imaginii pe 5 axe și nivelul de zoom ajunge până la 15x.

Aflați că acest aparat va fi disponibil din 20 martie pe negru sau argintiu la un preț de 800 dolari, în vreme ce Panasonic Lumix GX9 va fi comercializat tot din martie la un preț de 999 dolari alături de obiectivul 12-60mm f/3.5-5.6.