Spot Mini e un robot cu 4 picioare foarte flexibile şi este… înspăimântător; Iată-l în acţiune! (Video)

2
2148

Cei de la Boston Dynamics au creat roboţi cu articulaţii incredibil de flexibile de-a lungul timpului, dar chiar s-au întrecut pe ei înşişi de această dată. Cea mai nouă creaţie poartă numele de Spot Mini şi este un robot patruped incredibil de sprinţar.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din ciclul “de aici o să ni se tragă apocalipsa”, un astfel de bot e foarte uşor de folosit ca gonaci la vânătoare spre exemplu. Boston Dynamics îl promovează drept “construit pentru acasă, la birou sau afară”. Maşinăria vrea să imite un câine aparent şi este o versiune derivată a precedenţilor roboţi patrupezi. Nu mai avem un braţ de manipulare în zona superioară şi nici scheletul şi firele expuse, ci un înveliş glossy din plastic la exterior.

În faţă vedem o serie de camere 3D, care ajută robotul să se orienteze în spaţiu. SoftBank, compania care a cumpărat de la Alphabet/Google divizia de robotică va începe să ofere roboţi de genul în Japonia în viitorul apropiat şi ne aşteptăm să îi vedem şi în State şi Europa. Încă nu este clar care va fi scopul unui astfel de robot, în afară de divertisment. Ar putea fi un soi de dronă terestră, ar putea fi folosit de armată sau pentru a dezamorsa bombe să zicem.

Flexibilitatea membrelor este fantastică şi dacă reuşim să creăm şi un robot umanoid cu o asemenea capacitate de mişcare în curând vom vedea competiţii atletice om versus robot. Cu un robot care e ironic în interviuri şi are cetăţenie şi acum cu acest bot, segmentul roboticii pare a se mişca mai rapid decât credeam.