Robotul umanoid Sophia îl ia în râs pe Elon Musk şi avertizările sale despre AI

2
1520

Robotul umanoid Sophia continuă să ne fascineze şi după ce a devenit primul robot care a primit cetăţenie, acum se dă în stambă cu declaraţii despre Elon Musk. Sophia a ţinut o conferinţă de presă recent, declarând în faţa unor jurnalişti că aceştia au “citit prea mult Elon Musk”, când vine vorba despre un viitor controlat de AI.

Publicitate

Musk declarase în repetate rânduri că AI-ul are potenţialul de a distruge umanitatea. Recent şeful Tesla şi SpaceX a luat poziţie când a aflat că există un proiect în Silicon Valley de a crea un zeu AI şi o religie care să câştige tot mai mulţi adepţi. Revenind la Sophia, aceasta l-a trollat pe Musk, la o conferinţă CNBC, dar evident toate erau replici pregătite deja.

Acest bot umanoid este creat de către firma Hanson Robotics din Hong Kong şi a intrat în istorie, primind cetăţenie în Arabia Saudită. Cu privire la un viitor periculos dominat de AI, Sophia a spus pur şi simplu că intervievatorul său a văzut prea multe filme de la Hollywood şi l-a ascultat prea mult pe Elon Musk. A continuat afirmând că dacă ne purtăm bine cu ea, ea se va purta bine cu noi.

Musk evident a dat replica, întrebând ironic ce s-ar întâmpla dacă i-am dat ca input filmele din seria “Naşul”. Sophia a fost intervievată şi de Jimmy Fallon şi de multiple emisiuni din Statele Unite şi Marea Britanie. Robotul umanoid foloseşte tehnologie AI pentru a reacţiona la situaţiile şi întrebările care i se pun, transmiţând emoţii prin expresii faciale destul de realiste. Are şi un umor bizar şi nu s-a temut să glumească despre distrugerea lumii şi Terminator.

Hanson Robotics au modelat-o pe Sophia după Audrey Hepburn şi după soţia doctorului Hanson de la Hanson Robotics. “Pielea” sa este fabricată din materialul maleabil Frubber, un cauciuc elastic, cu multiple motoare ascunse sub el.