Robotul umanoid Sophia îl ia în râs pe Elon Musk şi avertizările sale despre AI

2
2673

Robotul umanoid Sophia continuă să ne fascineze şi după ce a devenit primul robot care a primit cetăţenie, acum se dă în stambă cu declaraţii despre Elon Musk. Sophia a ţinut o conferinţă de presă recent, declarând în faţa unor jurnalişti că aceştia au “citit prea mult Elon Musk”, când vine vorba despre un viitor controlat de AI.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Musk declarase în repetate rânduri că AI-ul are potenţialul de a distruge umanitatea. Recent şeful Tesla şi SpaceX a luat poziţie când a aflat că există un proiect în Silicon Valley de a crea un zeu AI şi o religie care să câştige tot mai mulţi adepţi. Revenind la Sophia, aceasta l-a trollat pe Musk, la o conferinţă CNBC, dar evident toate erau replici pregătite deja.

Acest bot umanoid este creat de către firma Hanson Robotics din Hong Kong şi a intrat în istorie, primind cetăţenie în Arabia Saudită. Cu privire la un viitor periculos dominat de AI, Sophia a spus pur şi simplu că intervievatorul său a văzut prea multe filme de la Hollywood şi l-a ascultat prea mult pe Elon Musk. A continuat afirmând că dacă ne purtăm bine cu ea, ea se va purta bine cu noi.

Musk evident a dat replica, întrebând ironic ce s-ar întâmpla dacă i-am dat ca input filmele din seria “Naşul”. Sophia a fost intervievată şi de Jimmy Fallon şi de multiple emisiuni din Statele Unite şi Marea Britanie. Robotul umanoid foloseşte tehnologie AI pentru a reacţiona la situaţiile şi întrebările care i se pun, transmiţând emoţii prin expresii faciale destul de realiste. Are şi un umor bizar şi nu s-a temut să glumească despre distrugerea lumii şi Terminator.

Hanson Robotics au modelat-o pe Sophia după Audrey Hepburn şi după soţia doctorului Hanson de la Hanson Robotics. “Pielea” sa este fabricată din materialul maleabil Frubber, un cauciuc elastic, cu multiple motoare ascunse sub el.