Archer AX10 este cel mai accesibil router dual-band Gigabit cu Wi-Fi 6 din portofoliul TP-Link

0
3743

Astăzi avem parte și de o lansare în zona de echipamente, astfel că TP-Link anunță debutul lui Archer AX10. Acesta este cel mai accesibil router dual-band Gigabit cu Wi-Fi 6 din portofoliul producătorului și nu vine singur. Alături îl avem și pe Archer AX50 care aduce tehnologia Wi-Fi 6 Gig+ în casele tuturor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Archer AX10

Vorbim pentru început despre Archer AX10 – router Gigabit mai ieftin decât modelele anterioare cu Wi-Fi 5. Acesta îmbunătățește vizibil throughput-ul și capacitatea, oferind streaming 4K, efectuarea de apeluri video de înaltă calitate. De asemenea, standardul Wi-Fi 6 aduce viteze sporite, acoperire sporită și reduce latența.

Archer AX10

Prin tehnologia OFDMA se livrează throughput maxim Wi-Fi pentru multiple dispozitive și fără latență. Se oferă viteze de până la 1.2 Gbps pentru un singur dispozitiv mobil. Acesta are 4 antene prin care se furnizează semnal pentru o suprafață mai extinsă. Prețul său este de 399 lei.

Principalele funcționalități ale lui Archer AX10:

 • Wi-Fi 6 mai rapid — Vitezele noii generații Wi-Fi care ajung până la 1.5 Gbps (1201 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în banda 2.4 GHz)
 • Procesor cu trei nuclee — Răspunsuri instantanee la toate activitățile din rețea, datorită unei unități centrale de procesare de 1,5GHz
 • Acoperire mai mare — Patru antene și tehnologia Beamforming concentrează semnalul către utilizatorii individuali, pentru acoperire mai mare
 • Zeci de dispozitive conectate — Mai multe conexiuni simultane și throughput mediu mai ridicat cu OFDMA
 • Porturi Full Gigabit — Avantajul maxim al vitezelor broadband de până la 1 Gbps.
  Instalare rapidă și ușoară — Upgrade de rețea în doar câteva minute, prin aplicația Tether
 • Compatibil cu Amazon Alexa — Control prin comenzi vocale, o casă smart și o viață mai simplă, cu Amazon Alexa.

Archer AX50

După cum spuneam mai sus, există și modelul Archer AX50. Acesta este dedicat publicului larg și vine echipat cu procesor Intel Home Wi-Fi. Oferă experiențe premium Wi-Fi 6 Gig+ unui număr mai mare de utilizatori. Atinge viteze de până la 3 Gbps – 2.402 Mbps în banda de 5 GHz, plus 574 Mbps în banda de 2,4 GHz.

Archer AX50

Principalele funcționalități ale lui Archer AX50:

 • Viteză Wi-Fi 6 Gig+ Next-Gen —Viteze de până la 2,402 Mbps în bandă de 5 GHz și 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz care asigură streaming mai fluid și descărcări mai rapide.
 • Mai multe dispozitive conectate – tehnologia OFDMA va crește capacitatea, permițând transmisii simultane pe mai multe dispozitive.
 • Latență foarte scăzută — Reducere a latenței cu până la 75%, pentru experiențe de gaming și conferințe video mai fluide.
 • Acoperire Wi-Fi extinsă – Patru antene exterioare high-gain și tehnologia Beamforming conlucrează pentru a oferi conexiuni Wi-Fi puternice și stabile, în întreaga locuință.
 • Securitate sporită — Conexiune Wi-Fi mai sigură și de încredere cu soluția TP-Link HomeCare™.
 • Conexiuni stabile — Procesorul Intel® Home Wi-Fi crește semnificativ viteza de procesare pentru furnizarea unei performanțe superioare Wi-Fi 6 Gig+.
 • Autonomie îmbunătățită a bateriei dispozitivelor conectate — Funcția Target Wake Time ajută dispozitivele să comunice între ele cu un consum redus de energie[ii].
 • Compatibil cu Alexa — Routerul poate fi controlat prin comenzi vocale, facilitând conexiuni inteligente prin Amazon Alexa.

Latența poate fi redusă cu până la 75% pentru o experiență de gaming extrem de fluidă în timp real. Acest router va sosi din această lună pe plan local la un preț de 849 lei.