SpaceX vrea să ducă cannabis pe Staţia Spaţială Internaţională în 2020

0
1383

Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că ar trebui să se investească mai mult în studiile asupra efectelor gravitaţiei zero asupra celulelor canceroase. În ultima vreme am fost bombardaţi cu ştiri că aceste celule mor când dispare gravitaţia. Ei bine nu, Elon Musk e mai ocupat să trimită cannabis în spaţiu din 2020…

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Următoarea misiune de aprovizionare SpaceX va include şi o încărcătură foarte specială: cannabis dus pe Staţia Spaţială Internaţională. De fapt nu e pentru consumul astronauţilor, care trebuie să fie super lucizi şi evident nu pot fuma sau consuma substanţe psihoactive pe ISS. E vorba despre o cultură de cânepă indiană mai degrabă (deci nu cannabis clasic, ci o rudă a sa), care va fi studiată pe măsură ce creşte în spaţiu. E mai mult un soi de plantă cu foarte puţin THC, care e apreciată mai mult pentru calităţile sale industriale, decât psihedelice.

Culturile de cannabis vor rămâne în micro gravitaţie timp de o lună şi vor fi însoţite de culturi de cafea. Oamenii de ştiinţă vor să studieze modul în care gravitaţia scăzută afectează creşterea plantelor. Odată ce trece luna respectivă, mostrele revin pe Pământ pentru a fi studiate. Pentru că ne pregătim să fim o civilizaţie multi planetară, e cazul să ne dăm seama şi cum vor creşte culturile noastre de bază în alte medii, în afara planetei noastre.

Vom afla la ce sunt culturile vulnerabile, ce le avantajează şi cum le afectează schimbarea de gravitaţie. Studiile pe cartofi şi porumb au fost pozitive până acum, iar ele se pot adapta în medii cu gravitaţie scăzută. Plantele tind să sufere mutaţii în spaţiu, iar odată revenită pe pământ „iarba” va avea acele mutaţii, care vor fi analizate în laborator. Este pentru a doua oară când Elon Musk este asociat cu cannabis-ul, după ce a fumat un joint în podcastul lui Joe Rogan anul trecut.

Unele mutaţii ale plantelor le-ar putea ajuta şi să combată dăunători de pe Terra.