SpaceX va lansa o misiune cu echipaj în luna mai a acestui an; Ce ştim despre proiect

0
1290

Lucrurile se mişcă foarte rapid pentru compania SpaceX a lui Elon Musk şi atât de bine încât am putea vedea un prim zbor cu echipaj în luna mai a acestui an. Ştiam deja mulţumită lui Elon Musk că am putea vedea o misiune de gen în trimestrul 2, dar acum totul devine mai clar.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conform lui Eric Berger de la Ars Technica, data stabilită pentru misiunea SpaceX Demo-2 ar fi 7 mai. Sursa precizează totuşi că dată ar putea fi schimbată, fie prin mutarea sa mai devreme sau mai târziu. Am putea vedea o lansare prematură în aprilie sau una târzie pe final de mai. Ar fi o misiune SpaceX alături de NASA şi există posibilitatea de a transporta 2 sau 3 astronauţi spre sau dinspre Staţia Spaţială Internaţională. NASA ar fi lăsat să se înţeleagă faptul că e vorba despre astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken, care vor ajunge pe ISS prin capsula Crew Dragon, transportată de o navetă SpaceX.

Crew Dragon ar trebui să ajungă la Kennedy Space Center în această lună, fiind gata de utilizare, plus/minus câteva ultime finisaje. Spre exemplu sunt câteva sub sisteme care trebuie regândite, folosind alte tipuri de metal. Există o incompatibilitate cu tungstenul spre exemplu într-o zonă de tubulatură. NASA şi SpaceX încă negociază numărul de paraşute extra necesare pentru a certifica vehiculul pentru zbor. E posibil ca în următoarele săptămâni să vedem teste de paraşute de genul.

NASA încă analizează şi datele acelei simulări de situaţie critică realizată de SpaceX pentru Crew Dragon în ianuarie. Pe lângă misiunea ce îi implica pe Hurley şi Behnken, peste câteva luni vor ajunge pe Pământ astronauţii Jessica Meir şi Drew Morgan, iar asta pune o problemă: va rămâne singur pe ISS Chris Cassidy. NASA vrea să scadă timpul petrecut de un singur astronaut pe Staţie şi să îi ţină pe Hurley şi Behnken mai mult sus. Dacă e aşa atunci ei trebuie pregătiţi în plus şi se amână misiunea SpaceX.

Dacă totul merge conform planului atunci aşa vor arăta costumele astronauţilor trimişi în spaţiu de NASA şi SpaceX.