SpaceX va accepta Dogecoin ca metodă de plată pentru lansarea misiunii lunare DOGE-1, în anul 2022

0
1015
Dogecoin
SpaceX va accepta Dogecoin ca metodă de plată pentru lansarea misiunii lunare DOGE-1, în anul 2022

Cine îl urmărește pe Elon Musk pe Twitter știe că moneda sa virtuală preferată este Dogecoin. Pornită ca o glumă, moneda a fost promovată masiv de către Musk de-a lungul timpului. Se pare că CEO-ul SpaceX vrea acum să lanseze “DOGE-1 Mission to the Moon“, în 2022, iar criptomoneda acceptată pentru finanțarea misiunii este Dogecoin, potrivit Reuters.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Duminică, Geometry Energy Corporation a anunțat misiunea finanțată cu Dogecoin. Totuși, comunicatul nu a dezvăluit valoarea misiunii din punct de vedere financiar. Elon Musk a postat astăzi pe Twitter vestea în stilul său caracteristic. Acesta se arată foarte fericit întrucât atât primul meme, cât și prima criptomonedă, urmează să ajungă în spațiu. Iată și Tweet-ul:

Această misiune era previzibilă având în vedere că Musk a afirmat și în luna aprilie pe Twitter că SpaceX va pune “un dogecoin pe lună”. Moneda virtuală văzută ca o glumă de către mulți a fost promovată masiv de către Musk în ultimele luni. Astfel, valoarea unui Dogecoin a stagnat un timp la 0.006 dolari, însă în doar o săptămână a ajuns la 0.72 cenți. Elon Musk chiar a cumpărat în luna februarie 1.5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Cu această sumă a cumpărat Dogecoin, iar recent a acceptat criptomoneda ca mijloc de plată pentru vehiculele sale electrice Tesla. Bitcoin este de asemenea o monedă atractivă pentru Musk. Recent aceasta a atins o valoare record, o singură monedă putând fi achiziționată pentru 62.000 de dolari. Se estimează că până la sfârșitul anului 2022 valoarea unui Bitcoin va trece de 100.000 de dolari.