Microsoft ar urma să renunțe la Windows 10X înainte ca acesta să debuteze oficial

0
579
Windows 10X
Microsoft ar urma să renunțe la Windows 10X înainte ca acesta să debuteze oficial

În 2019 Microsoft prezenta pentru prima dată Windows 10X. Acesta ar fi urmat să fie un sistem de operare destinat dispozitivelor cu două ecrane precum Surface Neo. Totuși, acesta a ajuns în variantă beta și pe laptopuri și chiar tablete, fiind destul de prietenos cu ecranele tactile. Astăzi aflăm că Windows 10X va fi de fapt cel mai recent eșec Microsoft întrucât compania ar urma să renunțe la acesta. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit publicației Petri.com, Microsoft ar fi abandonat Windows 10X chiar înainte ca acesta să fie lansat. Acest sistem de operare ar fi trebuit să fie revoluționar și să ruleze pe PC-uri, tablete și laptopuri cu specificații modeste. Din păcate, amânările și tendința continuă de schimbare a Microsoft a determinat ca acest OS să fie un eșec. Astfel, sunt șanse mari ca Windows 10X să nu mai ajungă niciodată la o variantă finală, stabilă.

Se pare că proiectul nu a mai fost fiabil din punct de vedere financiar. Resursele alocate pentru Windows 10X ar fi fost redistribuite către dezvoltarea lui Windows 10, sistemul principal de operare care rulează pe majoritatea PC-urilor și notebook-urilor. Există totuși și o parte bună a acestui proiect. Se pare că unele funcții implementate în Windows 10X vor ajunge în Windows 10 ca urmare a unor eventuale actualizări.

Un alt motiv pentru care Microsoft ar fi renunțat la Windows 10 este reticența utilizatorilor de a înțelege un sistem de operare nou. Altfel spus, impactul pandemiei ar fi avut de-a face cu renunțarea la acest OS. În anul 2020 laptopurile și PC-urile s-au vândut foarte bine, dispozitive care rulează Windows 10. Astfel, Microsoft s-a gândit că vor fi puțini oameni care vor face trecerea la un nou sistem de operare. Ne mai rămâne deci doar să avem confirmarea oficială din partea companiei lui Bill Gates.