China declară criptomonedele ilegale, provocând o scădere a valorii Bitcoin

0
885

Ultimul an nu a fost chiar ideal pentru piaţa criptomonedelor şi în special pentru Bitcoin, care a fluctuat mult şi în special pe o pantă descendentă. O nouă lovitură vine din China, acolo unde autorităţile au interzis toate tranzacţiile din zona Crypto.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Banca Centrală a Chinei a declarat următoarele: “toate tranzacţiile legate de criptomonede sunt ilegale şi trebuie intezise”. 10 agenţii guvernamentale din China, inclusiv Banca Centrală, dar şi alte unităţi de reglementare din zona bancară, bursieră au declarat că vor pune presiune pe piaţa speculativă a criptomonedelor. Toate tranzacţiile, inclusiv cele furnizate de burse offshore sunt interzise spre rezidenţi în China şi sunt declarate ilegale.

Bănci, companii tech şi altele nu vor avea voie să accepte plăţi în această monedă şi vor fi monitorizate. Motivele invocate sunt “păzirea proprietăţilor private ale cetăţenilor, păstrarea ordinii economice, financiare şi sociale”. A început şi o campanie intensă de vânzare a cripto minerilor, după o serie de restricţii în acest an. Ca urmare a acestor veşti, valoarea lui Bitcoin a scăzut cu 5% doar vineri, pe 24 septembrie. Ethereum a avut la rândul său un picaj. Bitcoin valoreaza acum 42.119 dolari.

Investitorii în Bitcoin nu se declară îngrijoraţi şi afirmă că este cel puţin a zecea oară când “China a interzis Bitcoin” şi că asta nu schimbă mare lucru. E foarte greu că băncile centrale să facă un efort concentrat de a închide definitiv Bitcoin şi nu ar fi tehnologic fezabil, conform experţilor. China are un dinte contra criptomonedelor încă din 2013, când le interzicea instituţiilor financiare să opereze tranzacţii în Bitcoin.

Acum sunt şi motive solide pentru autorităţi: se lucrează la moneda locală “yuan digital” şi la o monedă digitală a băncii centrale. Un test va fi făcut în timpul Olimpiadei de iarnă din 2022. Între timp Twitter a început să accepte tranzacţii în Bitcoin între utilizatorii săi, iar El Salvador a adoptat Bitcoin ca metodă de plată legală.