Viralul zilei: un urs a găsit o cameră de acţiune GoPro şi şi-a făcut de cap cu ea

0
2728

Viralul săptămânii are de-a face cu un urs curios şi o cameră de acţiune GoPro. Animalul a găsit camera în zăpadă şi şi-a făcut de cap cu ea, în vreme ce aceasta înregistra. Un bărbat pe numele Dylan Schilt a găsit apoi camera în vreme ce vâna cu arcul în zonă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Schilt a mai găsit gadgeturi în pădure până acum, dar e prima oară când vede aşa ceva. Ursul pare a încerca să roadă şi zgârie camera, o miroase şi linge, probabil deoarece are miros de om sau a stat lângă vreo sursă de hrană. De admirat că lentila rezistă ghearelor şi dinţilor ursului. Evident ne gândim că e un artificiu de PR de la GoPro, care a lăsat la îndemână unui urs o cameră unsă cu miere, pentru că prea insistă să o molfăie Moş Martin.

Îi vedem chiar şi cariile şi măselele ursului. Şi nu e orice urs, ci ursul negru, care e foarte fioros, uriaş şi o întâlnire cu el e de obicei mortală. Până la urmă ursul se plictiseşte şi lasă camera baltă în zăpadă. Printre marile capturi virale realizate de animale se numără fotografia făcută de o maimuţă în 2011 cu camera fotografului David Slater. Fotograful s-a luptat apoi ani buni în tribunale pentru drepturi asupra fotografiilor.

Biroul de Copyright al Statelor Unite a decis în 2014 că animalele nu pot avea drepturi de autor pentru fotografii sau orice tip de creaţie digitală sau artă. Un judecător a confirmat asta în 2016, dar până atunci fotograful Slater era deja falit după banii daţi pe avocaţi. Ce credeţi? Este acesta artificiu de PR sau a apăsat ursul din greşeală pe Record?