Primele plăci video de la Intel au denumirile dezvăluite! Performanță la nivel de NVIDIA RTX 3070 Ti în cazul variantei de top

0
645
Intel
Primele plăci video de la Intel au denumirile dezvăluite! Performanță la nivel de NVIDIA RTX 3070 Ti în cazul variantei de top

Luna trecută Intel a venit cu o veste surprinzătoare. Compania și-a anunțat intrarea pe piața de soluții grafice. Mai exact, vorbim despre GPU-uri pentru laptopuri și desktop-uri. A fost inaugurat și brandul Arc, iar la începutul anului 2022 ar urma să fie anunțate primele plăci video din portofoliul companiei. Azi apar noi indicii cu privire la acestea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informațiile sosesc prin intermediul zvonacului momomo_us. Acesta a distribuit pe Twitter numenclatura pe care Intel ar urma să o adopte în cazul seriei de plăci video Arc. Tabelul de mai jos ne indică în detaliu cum dorește Intel ca GPU-urile sale să fie definite de către partenerii săi. Totuși, cea mai importantă informație este prezentă în ultimul rând. Aici observăm că primul GPU al companiei ar urma să facă parte din Arc Seria-A. Mai exact, e vorba despre modelul Alchemist.

Intel

Astfel, noile familii de plăci video Intel ar urma să se prezinte în felul următor:

  • Alchemist – Seria A
  • Battlemage – Seria B
  • Celestial – Seria C
  • Druid – Seria D

Fiind vorba despre plăci grafice discrete, acestea vor avea o dimensiune destul de mică. Se pare că primul GPU numit Alchemist ar urma să măsoare 396 mm pătrați. Astfel, el ar fi mai mare față de soluții precum AMD RDNA 2 și NVIDIA Ampere. Totuși, Alchemist ar oferi o performanță similară cu cea a unei soluții grafice dedicate de la NVIDIA – GeForce RTX 3070 Ti. De asemenea, noua soluție Intel va suporta până la 16 GB de memorie GDDR6, iar TDP-ul ajunge la 275W.

Conform zvonurilor și scăpărilor, Intel pare să fie pe drumul cel bun în cazul noilor soluții grafice. Mai multe detalii despre planurile companiei ar urma să aflăm în cadrul târgului tehnologic CES 2022.