Elon Musk nu mai acceptă plata în Bitcoin pentru mașinile electrice Tesla; Valoarea monedelor virtuale a scăzut în doar câteva ore

0
860

În luna martie a acestui an Elon Musk anunța că mașinile electrice Tesla vor putea fi achiziționate și cu Bitcoin. Acest lucru a fost posibil pentru un timp limitat întrucât CEO-ul companiei a anunțat că va renunța la această metodă de plată. Se pare că Elon Musk s-a răzgândit subit, motivul fiind îngrijorarea cu privire la utilizarea combustibililor fosili pentru minare. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Elon Musk a postat anunțul pe contul său de Twitter, arătându-se îngrijorat cu privire la consumul de energie electrică provenită din utilizarea combustibilor fosili la nivel global. Acesta se arată îngrijorat în special pentru utilizarea cărbunelui, acesta având cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibili. Merită menționat că nu s-a schimbat nimic între momentul în care acesta a decis să accepte plata în bitcoin și momentul actual.

Elon Musk

Elon Musk încă crede că criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere. Acesta crede că au un viitor promițător, însă impactul asupra mediului înconjurător este îngrijorător. Se pare că miliardarul încearcă să găsească o monedă alternativă care utilizează mai puțin de 1% din energia pe care o utilizează bitcoin per tranzacție. Vă reamintim că Musk a făcut o „obsesie” cu privire la criptomonede în ultimele luni. Acesta promovează pe contul său de Twitter în special Dogecoin, o monedă creată în glumă, de fapt.

Rețelele blockchain funcționează ca un registru digital. În acesta sunt stocate toate interacțiunile utilizatorilor cu rețeaua, aceasta fiind controlată de mineri și noduri.  Nodurile dețin o copie a registrului, iar minerii dețin computere puternice prin care se realizează calcule matematice și implicit tranzacții. Rolul acestor mineri este de a copia datele utilizatorilor și de a le muta în registru. Bineînțeles, activitatea de minerit consumă foarte multă energie electrică.

Valoarea monedelor virtuale a scăzut în doar câteva ore

Anunțul lui Elon Musk a avut și o consecință. În doar două ore de la acest anunț bitcoin înregistra o scădere de peste 13%. Totodată, Etherium a scăzut cu 6.8%, cardano cu 10%, litecoin cu 16%, iar egld cu peste 5%, conform zf.ro. Totodată, Dogecoin a înregistrat o scădere de 14%.