Vehiculele electrice Tesla pot fi achiziționate începând de astăzi folosind Bitcoin

0
1032
Bitcoin
Vehiculele electrice Tesla pot fi achiziționate începând de astăzi folosind Bitcoin

Elon Musk pare să fi făcut o obsesie în ultimul timp pentru monedele virtuale. CEO-ul a anunțat recent pe Twitter că măsinile electrice Tesla vor putea fi achiziționate cu monede Bitcoin. Momentan, această metodă de plată este disponibilă doar în SUA, însă s-ar putea extinde curând. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În mod interesant, Elon Musk anunța luna trecută că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari. După această achiziție, prețul celei mai valoroase monede virtuale din lume a crescut cu 4%. Mai mult, CEO-ul a afirmat că Bitcoinii plătiți nu vor fi transformați în valută, ci îi va păstra în contul companiei exact așa cum îi primește.

Majoritatea companiilor care acceptă plătile cu bitcoin, spre exemplu, AT&T și Microsoft, transformă monedele primite în valută (dolari). Totodată, monedele virtuale sunt deocamdată folosite pe scară restrânsă în tranzacțiile din marile economii ale lumii datorită volatilității sale și timpilor de procesare relativ costisitor și lent.

Să revenim totuși la posibilitatea achiziționării de mașini Tesla prin intermediul Bitcoin. Procesul de achiziționare a unui autoturism, fie Model S, Model X, Model 3 sau Y, rămâne la fel. Totuși, pe pagina produsului există acum o opțiune „bitcoin„. Făcând click pe aceasta, cumpărătorul poate scana codul QR sau copia și lipi adresa Bitcoin și introduce suma necesară pentru achiziționarea vehicului. Odată ce banii au intrat în portofelul virtual Tesla, compania va trimite un e-mail către clienți pentru confirmare.

De asemenea, Tesla nu a modificat prețurile autovehiculelor, prețul lor fiind afișat în dolari americani. În acest moment, un singur bitcoin valorează aproximativ 56.000 de dolari. Elon Musk avertizează totuși. În cazul în care cumpărătorul greșește adresa în timpul procesului de plată, banii nu vor putea fi înapoiați.