Tesla cumpără monede Bitcoin de 1.5 miliarde de dolari, acceptă criptomonede ca metodă de plată

0
752

Elon Musk a fost mereu un promotor al criptomonedelor, în afară de Doge el susţinând şi Bitcoin. Sunt voci care afirmă că el ar fi creatorul misterios al lui Bitcoin, deşi nu sunt prea multe dovezi în această privinţă. Azi apropierea sa de celebra criptomoneda se solidifică, deoarece Tesla a anunţat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari.

Publicitate

În plus, creatorul lui Model X şi Model 3 va accepta Bitcoin ca variantă de plată pe viitor. Elon Musk a fost responsabil cu salturi şi picaje ale acestor monede prin declaraţiile sale de pe Twitter în ultima vreme. Faptul că şi-a adăugat la descrierea profilului său #Bitcoin, i-a crescut valoarea monedei cu 20%. Motivul oficial citat pentru achiziţia impresionantă de 1.5 miliarde de USD este “creşterea flexibilităţii şi diversificării pentru a maximiza veniturile”.

Tesla devine şi primul producător auto care acceptă plăţi în Bitcoin şi promite să respecte toate legile, reglementările şi taxele aferente. Compania avea 19 miliarde de dolari în cash şi echivalente de cash la final de 2020, lichidităţi practic. Personal văd ca motiv de investigaţie pentru speculă această mutare, pentru că Musk a crescut artificial valoarea lui Bitcoin prin declaraţiile sale, apoi brusc Tesla a cumpărat o monedă în creştere. Bitcoin este în acest moment la o cotaţie de 44.200 de dolari, după ce a fluctuat mult în ultima lună, picând şi spre 20.000 de dolari chiar.

În 2020 giganţii Fidelity Investments, Square şi PayPal au început de asemenea să accepte Bitcoin. Sunt totuşi voci care avertizează că moneda e prea volatilă pentru a se pune bază pe ea. În ianuarie 2021, Elon Musk devenea cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari. Asta pentru că acţiunile sale la Tesla au explodat în valoare, după ce firma a trecut de o cotaţie de 700 de miliarde de dolari.