Compania cu aspiraţii cosmice a lui Elon Musk, SpaceX a ajuns la un nou nivel de evoluţie, devenind a patra cea mai valoroasă companie tech privată din SUA. Acest upgrade vine odată cu o nouă rundă de finanţare a creatorului lui SpaceX.

Publicitate

Se află în companie selectă, la nivel similar cu Uber sau Airbnb. SpaceX este evaluată în acest moment la 21.2 miliarde de dolari. Depăşeşte ca atare WeWork şi urcă pe locul 4 în rândul companiilor private tech din America. Ultima rundă de finanţare le-a adus lui Elon Musk and co 351 de milioane de dolari. Preţul per acţiune este de 135 de dolari, un salt de aproape 40 de dolari faţă de precedentul nivel.

Ca să vă faceţi o idee unde se învârte SpaceX, Uber este evaluată la 69.8 miliarde de dolari, Airbnb la 31 miliarde de dolari şi WeWork la 20.8 miliarde. Anul trecut SpaceX ajungea la doar 14.6 miliarde de dolari. Printre planurile curajoase ale companiei se numără zboruri spre Marte, reutilizarea de rachete Falcon şi multiple zboruri utilitare în cosmos.

SpaceX a prins deja contracte cu NASA şi multiple agenţii locale şi internaţionale, pentru a transporta sateliţi sau echipamente, inclusiv spre Staţia Spaţială Internaţională. Recent am aflat că acele capsule Dragon pe care le-a pregătit compania nu sunt gata de amartizare, dar există alternative.