SpaceX se pregăteşte de o nouă mega-lansare, urmând să ducă în spaţiu cea mai mare rachetă a sa de până acum. Aceasta va decola cândva în următoarele 3 luni. E vorba despre modelul Falcon Heavy, care are 3 unităţi core, după cum puteţi vedea mai jos.

Publicitate

Ele vor ajunge la Cape Canaveral în următoarele 2-3 luni. Falcon Heavy cântăreşte 1.36 milioane de kilograme şi poate transporta în spaţiu o încărcătură de 63.000 de kilograme. Această cantitate este de 3 ori mai mare decât cea pe care o poate duce un Falcon 9 în orbită. Motivul pentru care această capacitatea e posibilă nu este o coincidenţă, pentru aceste echipamente au fost gândite pentru viitoare misiuni spre Lună sau Marte.

Există zvonuri că porţiunea superioară a rachetei ar putea fi refolosită şi reaterizată în timpul demo-ului. Până şi Elon Musk a recunoscut că şansele sunt mici, din cauza greutăţii ridicate. Racheta cea nouă combină puterea a 3 modele Falcon 9 şi se bazează pe 27 de motoare de rachete. Prin aceste propulsoare puternice se va putea trimite în orbită o mică navă, cu 2 pasageri şi echipamente complexe, ce ar putea chiar ajunge pe Lună.

Toate acestea la o treime din masa unei rachete NASA Saturn V. Musk speră că un drum finanţat privat spre Lună să fie posibil până la finalul anului viitor. Proiectul trebuia să debuteze de mult, dar o explozie s-a produs în toamna anului trecut, urmată de o investigaţie de câteva luni, toate legate de Falcon Heavy. Conceptul este unul de tripletă aici, cu o rachetă centrală nouă, flancată de două Falcon 9 refolosite.

După lansare cele două Falcon 9 se despart şi vor încerca să reaterizeze la Cape Canaveral. Miezul va urca în spaţiu, iar porţiunea sa superioară va fi propulsată în orbită.