Microsoft anunță consola Xbox One X; oferă o putere grafică de 6 teraflops și costă 499 euro!

2
1984

Înainte de startul târgului E3 din Los Angeles ce are loc în perioada 13 – 15 iunie, producătorii de jocuri și soluții hardware destinate gamerilor au decis să își prezinte noutățile din timp. Este și cazul Microsoft, companie ce a anunțat lansarea consolei Xbox One X despre care aflați totul în rândurile de mai jos!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această consolă cunoscută în trecut drept “Project Scorpio” este acum oficială și este de departe maximul în materie de gaming pe care pasionații îl pot avea la ora actuală, depășind chiar și rivalul PlayStation 4 Pro. Consola oferă o putere grafică de 6 teraflops comparativ cu cei 4.2 teraflops oferiți de PS4 Pro.

Xbox One X

Avem un GPU tactat la o frecvență de 1172MHz, în vreme ce varianta Xbox One oferea un GPU de 853MHz, iar PlayStation 4 Pro unul tactat la 911MHz. În cazul soluției CPU avem parte de un chipset octa-core dezvoltat de AMD și tactat la o frecvență de 2.3 GHz.

Xbox One X

Consola oferă suport pentru accesoriile actuale Xbox One și pe partea de conectivitate avem Wi-Fi, Bluetooth și emițător IR. De asemenea, avem parte și de o tehnologie specială prin care jocurile vor arăta mult mai bine pe televizoarele 1080p decât în mod noraml.

Primim și un drive Ultra HD Blu-Ray capabil de playback video 4K, 1 TB de stocare flash și 12 GB memorie RAM. Microsoft promite că 22 jocuri exclusive vor fi lansate pentru consola Xbox One X, printre acestea numărându-se titluri precum Forza Motorsport 7, Crackdown 3 și Sea of Thieves.

Consola debutează pe 7 noiembrie la nivel global și prețul este de 499 euro ~ adică în jurul a 2.400 lei la noi în țară. Rămâne de văzut dacă pe viitor cei de la Microsoft au în plan și lansarea unui headset VR dedicat acestei console, lucru ce ar fi de așteptat ca urmare a evoluției în materie de performanță.