Huawei a anunţat astăzi un nou smartphone midrange din gama Honor, modelul Huawei Honor 9. Terminalul are o cameră duală în spate, cu zoom optic şi vine cu acelaşi procesor ca şi flagshipul Huawei P10. Designul său e bazat pe sticlă şi metal, ca în cazul predecesorului de altfel.

Publicitate

Noul venit are un panou curbat din sticlă în spate şi unul în faţă, iar între ele se află o ramă metalică. Disponibil pe gri, albastru sau auriu, acest smartphone vine cu un ecran Full HD de 5.15 inch, cu suport pentru gama de culori DCI-P3. Această funcţionalitate e inclusă şi pe Samsung Galaxy S8 şi iPhone 7, de altfel. Terminalul are la interior un procesor Kirin 960, 6 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare, plus slot microSD.

Camera sa duală vine cu un senzor de 12 MP color şi unul monocrom de 20 MP, iar un aspect inedit e zoomul optic 2X, pe care nici măcar flagshipurile Huawei nu îl oferă în acest moment. Mai avem parte şi de efecte Bokeh şi funcţie Portret. Huawei Honor 9 foloseşte o cameră selfie de 8 MP şi vine cu suport NFC, Huawei Pay, 4G LTE, WiFi ac şi jack audio de 3.5 mm.

Este un terminal dual SIM, cu baterie de 3200 mAh, care suportă încărcare rapidă via port USB Type-C. Scannerul de amprente se află acum integrat într-un buton Home fizic şi nu în spate, cum am văzut la Honor 8. Noul venit măsoară 7.45 mm în grosime, cântăreşte 155 de grame şi costă 400 de dolari în versiunea cu 64 GB stocare. Modelul cu 128 GB stocare ajunge la 440 dolari.