Logitech a prezentat un accesoriu interesant astăzi, sub forma unui mouse pad care serveşte ca încărcător fără fir pentru perifericele voastre. Pe numele său Logitech Powerplay, accesoriul se va asigura că nu rămâneţi fără energie în vreme ce vă jucaţi sau lucraţi cu un mouse wireless.

Publicitate

Powerplay costă în jur de 100 de dolari în SUA şi include o bază de încărcare wireless, două suprafeţe de rulare pentru mouse şi un modul “powercore”. Acesta poate fi comparat cu un soi de puc de hockey şi se conectează la perifericele compatibile Powerplay. Deocamdată există doar mouse-ul G903 şi G703 cu suport pentru această tehnologie, ambii urmând să sosească în următoarea lună.

Noul accesoriu Logitech nu foloseşte vreo tehnologie consacrată de încărcare wireless. Compania a preferat să creeze o tehnologie proprietară, bazată pe rezonanţă magnetică. Pentru a descrie sistemul, iată despre ce e vorba: avem o bobină şi o antenă în powercore şi încă o antenă cu aceeaşi frecvenţa în mouse pad. Atunci când bobina primeşte energie, cealaltă rezonează şi asta se transformă în curent electric.

Bundle-ul Powerplay soseşte în magazine în august. Suprafaţa oferită de pad este de 275 x 320 mm. Trebuie spus că acest sistem încarcă mouse-ul chiar dacă se afla în mişcare. Mouşii compatibili costă 149 dolari, în cazul lui G903 şi 99 dolari în cazul lui G703.