Am testat mouse-ul Genesis Krypton 770 și mouse pad-ul Carbon 500! Iată impresiile mele după două săptămâni de utilizare

0
1529
Krypton 770
Am testat mouse-ul Genesis Krypton 770 și mouse pad-ul Carbon 500! Iată impresiile mele după două săptămâni de utilizare

Mouse-urile sunt unele dintre cele mai comune periferice. Față de tastaturi, ei se pot folosi atât în cazul PC-urilor, cât și a laptopurilor, mai ales când vine vorba de gaming. În urmă cu două săptămâni ajungea la mine „șoarecele” Krypton 770, alături de mouse pad-ul Carbon 500, ambele de la Natec Genesis. Le-am pus la treabă în această perioadă iar acum sunt pregătit să vă împărtășesc impresiile mele cu privire la aceste produse în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unboxing

Merită menționat că nu vorbim despre un bundle aici, mouse pad-ul fiind comercializat separat de mouse. Produsele vin însă cu ambalaje similare ce au roșu și gri ca nuanțe predominante, după cum ne-a obișnuit Genesis. Mouse pad-ul este rulat în acest ambalaj și va putea fi utilizat în mai puțin de un minut după ce îl scoatem din cutie. Nu găsim aici manuale sau alte accesorii. A venit pe mărimea M, fiind destul de compact (30 x 25 cm) și are un imprimeu cu logo-ul Genesis în flăcări, destul de catchy. Există însă mai multe imprimeuri pentru acest mouse pad Carbon 500.

Ajungând la mouse, el vine într-o cutie paralelipipedică destul de compactă. Pe spatele acesteia vom găsi detalii despe specificațiile mouse-ului Genesis Krypton 770, iar în spate avem și o imagine cu acesta. Deschizând cutia dăm de…o altă cutie. Aceasta este simplă, prezintă logo-ul Genesis în partea din față și are rolul de a proteja produsul în timpul transportului. Găsim însă aici și niște stickere, manualul de utilizare, pad-uri pentru bază și chiar o „unealtă bună la orice”.

Design mouse pad Genesis Carbon 500

Mouse pad-ul măsoară 2.5 mm în talie și are parte de margini cusute care oferă o durabilitate crescută. Suprafața sa este textilă, waterproof și asigură destul de multă precizie în cazul mișcării mouse-ului. Baza este cauciucată, iar el nu alunecă de pe birou în timpul utilizării, fixarea fiind fermă.

Design mouse Genesis Krypton 770

Odată ce pui mâna pe acest dispozitiv îți dai seama că ai de-a face cu un mouse de calitate. El este fabricat în mare parte din plastic mat, negru și are pe laterală porțiuni cauciucate care contribuie la o ergonomie mai bună. Avem în total 7 butoane aici, două pe laterală (back și forward), scroll-ul, click dreapta și click stânga, dar și cele două mici butoane pentru setarea DPI-ului. Cablul are 1.8 metri, este îmbracat în material textil, se simte bine la atingere și pare rezistent.

La bază avem și 3 pad-uri din plastic prin intermediul cărora se deplasează mouse-ul pe suprafețe. Dacă ești gamer totuși, te va interesa mai mult iluminarea RGB care este vizibilă pe părțile laterale și în cazul logo-ului Genesis. Scroll-ul are parte de iluminare fixă.

Tehnologie

Krypton 770 folosește un senzor optic PMW 3360, de înaltă calitate. El livrează o rezoluție de până la 12.000 DPI, iar toate funcțiile sunt disponibile odată ce îl vei conecta la PC, chiar și fără un software instalat. Putem comuta astfel între 1200, 2400, 3600, 5000, 8200 și  12.000 DPI folosind cele două butoane de lângă scroll. Dacă nu ne place iluminarea o putem schimba facil din software-ul dedicat despre care vom vorbi îndată.

Specificații

  • Tip mouse – gaming
  • Rezoluție (DPI) – 12.000
  • Butoane/rotițe – 7
  • Interfață mouse – USB
  • Tehnologie – cu fir
  • Senzor – PMW 3360
  • Dimensiune – 130 x 43 x 69 mm
  • Greutate – 95 de grame

Software

Pe site-ul Genesis veți găsi și software-ul pentru mouse-ul Krypton 770. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți în aria dedicată pe site, căutați după numele dispozitivului, iar instalarea programului va decurge foarte rapid.

Software-ul oferă 5 profile personalizabile și 4 categorii pentru setări. În secțiunea „Keys„, pe prima pagină, putem seta ce face fiecare buton. Avem posibilitatea chiar de a seta un macro pe butoanele destinate DPI-ului sau diverse taste sau scurtături.

A doua secțiunea e cea ce are legătură cu senzorul și performanța acestuia, zona de DPI. Avem parte de 5 profile DPI aici, fiecare asociată unei culori. Am menționat deja că poate merge până la o rezoluție maximă de 12.000 DPI. Cu toate acestea, eu am simțit că 4500 DPI sunt mai mult decât suficienți și m-am oprit aici. Avem opțiuni și pentru viteza scroll-ului aici.

A treia categorie este una dintre cele mai importante. Aici regăsim opțiunile de iluminare și avem de ales dintre multe efecte, toate personalizabile de la intensitate, la viteza de pulsație. Eu am folosit cel mai mult efectul Prismo, cel predefinit, întrucât mi s-a părut cel mai interesant.

Pe final rămâne categoria Macro, acolo unde putem crea comenzi după bunul plac și să le folosim pentru tot felul de acțiuni în jocuri sau în programe. M-am obișnuit destul de rapid cu soft-ul celor de la Genesis. Este intuitiv și funcționează bine, nu am întâmpinat bug-uri sau probleme.

Ergonomie și experiență de utilizare

Genesis Krypton 770 este un mouse conceput pentru dreptaci. Spun asta întrucât butoanele back și forward sunt amplasate pe partea stângă. El vine cu switch-uri OMRON ce ar avea, potrivit producătorului, o durată de viață de 20 de milioane de click-uri.

Aș menționa faptul că nu este un mouse mic sau compact. Personal îmi place acest lucru, fiind destul de confortabil pentru mine. Butoanele sunt amplasate bine și nu riști să le apeși din greșeală. Spuneam mai sus că senzorul integrat este de calitate. Ei bine, PMW 3360 funcționează cam pe orice suprafață, chiar dacă eu l-am folosit alături de mouse pad-ul Carbon 500. Având doar 95 de grame, mouse-ul este echilibrat și stabil pe suprafața de utilizare.

Neavând foarte mult timp pentru joacă, am folosit mouse-ul mai mult pentru editat și browsing, dar și pentru câteva meciuri de DOTA 2. Putem spune că sunt task-uri care pun mouse-ul la treabă, totuși. Pe de o parte pentru a edita text e nevoie de precizie, selectând sute de cuvinte și fraze zilnic. Pe de altă parte și DOTA 2 necesită același nivel de precizie pentru a putea ajunge dintr-un loc în altul pe hartă cât mai rapid și a selecta inamicii.

Pot spune că Krypton 770 a reușit să treacă testele mele de precizie. De asemenea, chiar dacă mouse pad-ul este mărimea M, nu am avut probleme nici cu acesta. Suprafața este suficient de încăpătoare pentru mouse și se potrivește la fix în cazul unui setup de laptop și/sau pe un birou mai mic.

Preț și disponibilitate

Krypton 770  este mouse-ul de top din portofoliul Genesis. Având în vedere că avem o construcție de top și un senzor de calitate, suma de comercializare este justificată. Îl găsiți în jurul sumei de 200 de lei la următorii retaileri:

Mouse pad-ul Carbon 500 este mult mai accesibil, fiind comercializat de către retaileri la aproximativ 20-30 de lei. Iată unde îl găsiți: