Noua Dacia Duster 2018 urmează să fie prezentată pe 22 iunie la Paris; Iată fotografii spion!

0
4718

Dacia şi-a sporit numărul de lansări de modele noi în ultimii ani, scurtând timpul trecut între generaţiile sale de automobile. Un semn că vânzările merg bine, aş spune. Ei bine, aşteptăm acum Dacia Duster 2018, model care ar urma să fie prezentat pe 22 iunie la Paris. Între timp vedem şi fotografii spion cu noul model.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia Duster e produsă din anul 2009 şi a fost încă de la început un produs bine primit, chiar şi la nivelul întregului portofoliu Renault. Crossoverul în varianta nouă ar trebui să ajungă în reprezentanţe la început de 2018. Până atunci noul Duster era aşteptat la Frankfurt Motor Show 2017, dar noi informaţii îl dau drept sigur pentru Paris Motor Show în această lună.

Totul e la nivel de zvon şi vine de la o publicaţie din Algeria, care probabil are surse la fabrica Renault/Dacia din Maroc. Nu observăm diferenţe prea mari între actualul Duster şi cel de generaţie a doua. Platforma B0 stă la bază, iar noul Duster pare puţin mai “sculptat” şi mai bine finisat. Există o teorie că Dacia va primi acces la platforma Renault-Nissan CMF.

Problema e că acea platformă va fi mai scumpă decât B0, ceea ce pentru un crossover de buget nu e o idee prea bună. O variantă cu 7 locuri se află de asemenea în pregătire, iar Grand Duster ar urma să fie cu 15 cm mai lung decât modelul de bază. Noul SUV ar urma să fie mai spaţios şi pentru a îşi păstra preţul scăzut, va opta pentru bare din plastic şi zone tot din plastic deasupra roţilor.

Motorizarea va fi pe benzină (4 cilindri) sau diesel.