Sony prezintă căştile WF-1000XM4, cu un corp mai compact decât predecesorul, LDAC, ANC mai bun

0
590

Sony a prezentat ieri mult aşteptatele căşti in ear wireless cu ANC WF-1000XM4, la 2 ani de la debutul apreciatului XM3. Se schimbă designul, acum mai compact şi rotunjit, primim şi suport LDAC, dar şi anulare mai bună a zgomotului. Marele upgrade al acestui produs provine de la noul cip Sony V1, care se află în spatele tehnologiilor sale performante.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acestea sunt primele căşti TWS din lume care suportă audio Hi-Res prin codecul LDAC, cel puţin aşa afirmă Sony. LDAC va aduce de până la 3 ori mai multe date prin conexiune Bluetooth, decât tehnologiile de până acum. O altă funcţionalitate nouă este DSEE Extreme, care foloseşte AI pentru a reconstrui fişierele audio comprimate, ducându-le aproape de calitatea Hi-Res. Există şi suport 360 Reality Audio, care poate transforma înregistrarea unui concert într-o experienţă mai imersivă, cu surround real.

Noul cip V1 ajută cu anularea de zgomot la frecvenţe înalte şi obţine un nivel de zgomot cu 40% mai scăzut faţă de generaţia XM3. Avem parte şi de detecţie automată a vântului, care va declanşa automat reducerea zgomotului. La bordul căştilor mai găsim şi amplificatoare 24 bit, unităţi driver cu magneţi cu 20% mai mari decât la predecesor, dar şi o diafragmă mărită şi mai flexibilă. Ea îmbunătăţeşte basul şi oferă şi semnal de anulare mai bun la frecvenţe reduse.

XM4 are şi anulare activă de zgomot, dar şi pasivă. Vine cu dopuri proprietare din poliuretan, care vor atenua zgomotul. Căştile pot detecta poziţia în ureche şi să se ajusteze ca atare. Avem şi suport fast pairing pentru Android şi Windows 10, detecţie automată a vorbirii care declansează Ambient Sound, dar şi o pereche de microfoane beam forming şi senzor conductor prin os. Autonomia este de 8 ore la playback cu anulare de zgomot şi 12 ore cu ANC dezactivat.

Cutia de transport şi încărcare duce autonomia la 24 ore şi avem şi încărcare rapidă: 5 minute de alimentare oferă 60 de minute de playback. Există şi încărcare wireless şi suport Qi. Sony WF-1000XM4, au certificare IPX4, deci rezistă la ploaie şi costă 280 de euro. Se pot cumpăra chiar acum.