Sony anunţă în sfârşit PlayStation 5 mâine; Iată ce detalii aflăm

0
2206

În mijlocul tuturor veştilor proaste legate de Covid-19, iată că apare şi o veste bună, cel puţin pentru gameri. Se pare că Sony va ţine mâine, pe 18 martie o conferinţă de presă la ora 18:00 ora României, în care va anunţa primele detalii despre componentele lui PlayStation 5.

Publicitate

Arhitectul de sistem Mark Cerny va fi cel care va face onorurile prin live stream. Sony probabil vrea să dea replica anunţului făcut de Microsoft ieri legat de Xbox Series X. Teoretic am fi trebuit să avem un eveniment dedicat lui PS5 în ianuarie sau februarie, dar a trecut acea perioadă fără vreun semn, din cauza Covid-19. Mâine aflăm cum stăm cu ray tracing, gaming 4K la 60 sau 120 FPS (poate chiar 8K), SSD, controllerul cel nou, memorie şi compatibilitatea cu jocurile de pe consolele trecute. Cu puţin noroc poate vedem şi un teaser de design.

În plus, suntem curioşi ce varianta de tehnologie AMD e folosită aici, cum stăm cu Zen 2 şi Navi, dar şi dacă au fost reale zvonurile despre acel SSD Samsung ultra rapid. Până acum am avut doar detalii despre controller şi ceva indicii legate de ce vom primi pe PS5. Suntem într-un an trist pentru gaming, cu conferinţe ca GDC 2020 şi E3 2020 anulate, dar şi PAX East. Au trecut 7 ani de când a debutat PS4, iar PlayStaton 5 ar trebui să ofere un upgrade semnificativ faţă de predecesor.

Sunt multe zvonuri că aceasta consola va depăşi dispozitivul Microsoft la capitole ca RAM şi SSD, deşi Series X ar avea un GPU superior. Mai ştim că noul controller DualShock 5 ar avea şi microfon şi un mic ecran, dar şi un asistent vocal la îndemână. Sony mai pregăteşte şi un PS VR nou şi sunt tare curios şi ce titluri va avea consola la debut. Aş paria pe Watch Dogs Legion şi Assassin’s Creed Ragnarok. Vă reamintesc că dacă totul merge bine avem PS5 în magazine de Crăciun. La 450 sau 499 de euro? Mai vedem…