Alibaba a creat un sistem AI care poate detecta Coronavirusul în doar 20 de secunde

0
2339

Alibaba a fost subiect de ştiri în ultimele zile, în legătură cu Coronavirusul din 2 motive. Pe de o parte gigantul tech chinez a creat un sistem care detectează boala în doar 20 de secunde, iar şeful său, Jack Ma a donat kituri de test, măşti şi alte echipamente utile către SUA şi Europa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Am aflat recent şi că PC-urile cele mai puternice din lume au fost puse la treabă pentru a căuta un leac pentru Covid-19. Pe partea de AI, gigantul tech Alibaba a dezvoltat un sistem care poate detecta Coronavirusul la pacienţi. Noul sistem face un soi de scanare CT (tomograf) care poate detecta boala în doar câteva secunde, în locul celor 15 minute necesare pentru ca un medic să depisteze virusul. Alibaba afirmă că metoda sa are acurateţe de 96%. Pentru a putea antrena acest sistem pe bază de AI, el a primit o sumedenie de imagini şi date bazat pe 5000 de cazuri de Covid-19 din China.

Cel puţin 100 de spitale din China l-au folosit deja cu rezultate excelente. Între timp cofondatorul Alibaba, Jack Mă a anunţat că a donat 500.000 de kituri de testare pentru boala şi 1 milion de măşti protectoare către SUA. Miliardarul a mai promis 2 milioane de măşti şi pentru Europa. Prima tranşă de kituri şi măşti va ajunge în Italia. Ma a pornit Alibaba în 1999, iar businessul a ajuns să valoreze 480 de miliarde de dolari, în vreme ce omul de afaceri are o avere de 38 de miliarde de dolari.

Între timp oamenii de ştiinţă folosesc IBM Summit, cel mai rapid supercomputer din lume pentru a căuta medicamentele ideale pentru a combate Covid-19. Au fost simulate digital 8000 de molecule diferite şi interacţiunea lor cu virusul.