“Fără graşi, urâţi, săraci!”; Acesta este ghidul TikTok pentru moderatori şi cenzori

0
3912

Ziua şi scandalul pentru TikTok, care mai nou are un ghid dur pentru cenzori şi moderatorii reţelei sale de socializare. Aparent dacă eşti urât, gras sau “sărac” nu o să fii pus în Trending sau în video-urile care apar după refresh-uri dese. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au scăpat pe Internet ghidurile pe care le primesc moderatorii TikTok, cele care împiedică “oamenii cu trăsături faciale urâte” să apară în prim plan. Ghidul menţionează şi “zonele sărace” sau “casele de săraci”, ce nu trebuie să apară des. E vorba despre secţiunea “For You”, cu recomandări de clipuri. Un purtător de cuvânt TikTok a confirmat pentru sursă că aceste politici există, dar ghidul e gândit doar pentru a preveni fenomenul de bullying. Aparent s-a renunţat deja la acel ghid.

Se pare că era şi o variantă mai veche a acestor reguli, una şi mai dură, care împiedică apariţia de postari de la membrii LGBTQ şi utilizatorii cu dizabilităţi. În anumite variante de regulament se menţionau chiar specific ce trăsături au oamenii care nu trebuie să apară la “For You”. Era amintită “burta de bere” sau “forma anormală a corpului” sau “prea multe riduri”. Pereţii crăpaţi ai casei sunt de ajuns să ai video-ul dat la o parte. De fapt TikTok vrea mai multă audienţă, mai mult glam, mai mult sex appeal, ca Instagram, unde influencerii pe bogăţie şi travel sunt cei mai căutaţi… sau fetele dezbrăcate.

TikTok mai are şi un ghid separat care interzice anumite subiecte precum protestele din Tibet, Hong Kong, piaţa Tienanmen şi criticarea liderilor religioşi. Practic e o aplicaţie plină de cenzură, ceva ce nu ai să găseşti la aplicaţiile americane totuşi. TikTok a promis totuşi că nu va mai folosi moderatori din China pentru a analiza content internaţional, ci va localiza filtrarea sa.