Oculus Go este o nouă cască de realitate virtuală cu preţ de 199 dolari

0
1456

Oculus Go este cea mai nouă cască de realitate virtuală mainstream, care vine cu preţ accesibil şi se remarcă prin faptul că nu are nevoie de smartphone pentru a funcţiona. Headsetul a fost anunţat în cadrul unui eveniment păstorit de Facebook, Oculus Connect.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mark Zuckerberg însuşi s-a aflat pe scenă pentru a prezentat produsul. Oculus Go va costa 199 dolari şi va sosi pe piaţă în 2018. Acest headset de sine stătător scapă utilizatorul de stresul conectării la PC sau telefon. Din ce am înţeles gadgetul nu vine cu inside out tracking precum modelele de realitate mixtă Microsoft şi nici cu controllere cu tracking, de aici şi preţul mai mic. Iniţial se credea că acest produs este de fapt acel prototip Oculus Santa Cruz la care se lucrează de un an deja, dar se pare că acela va fi transformat într-un alt headset separat.

Oculus Go vine cu două ecrane LCD de 2560 x 1440 pixeli şi cu lentile complet noi. Acustica cu surround şi spaţialitate este integrată şi asta chiar şi fără căşti. Accesoriul aminteşte destul de mult de un Gear VR de la Samsung şi are un controller care e similar tot cu cel Sammy. Dezvoltatorii vor primi kituri pentru acest gadget luna viitoare, creând conţinuturi şi aplicaţii speciale.

Mark Zuckerberg a declarat că acesta este produsul care va aduce realitatea virtuală la îndemână a un miliard de oameni. Din ce am înţeles orice aplicaţie creată pentru Gear VR va rula fără probleme şi pe Oculus Go. Nu avem specificaţii clare pentru noul aparat, dar mă aştept la nişte dotări la nivel de smartphone high midrange, plus conectivitate WiFi şi poate şi LTE.