Casca de realitate mixtă Samsung Odyssey primeşte preţ: 499 dolari

1
1406

Scriam săptămâna trecută despre headsetul de realitate mixtă de la Samsung, care a apărut în imagini şi iată că azi avem detalii oficiale despre el, inclusiv un nume oficial şi un preţ. Terminalul va costa 499 de dolari şi se numeşte Samsung Odyssey.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta este cea mai scumpă cască de realitate mixtă cu tehnologie Microsoft lansată până acum, având în vedere preţul de mai sus. Totuşi pe lângă primul device care suporta platforma Microsoft Mixed Reality, HoloLens care costa 3000 de dolari, aş zice că produsul Samsung e chiar accesibil. Deja Microsoft a cooptat parteneri precum Acer, ASUS, Dell, HP sau Lenovo, care au propriile headseturi, dar majoritatea costă între 300 şi 400 de dolari.

E drept că mai costă încă 100 de dolari joystickurile dedicate. Samsung Odyssey are dotări aproape identice faţă de rivalii săi, dar nu chiar 100% la fel totuşi. Oferă pentru început un câmp de vizualizare de 110 grade, rată de refresh de până la 90 Hz şi tracking al poziţionării de tip “inside out”. Noutatea o reprezintă totuşi display-urile incluse aici.

Astfel, dacă majoritatea headseturilor Windows Mixed Reality au mici ecrane LCD cu rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli, headsetul Samsung vine cu panouri AMOLED de 1440 x 1600 pixeli. Mulţumită tehnologiei OLED şi contrastul va fi îmbunătăţit. Samsung Odyssey este deja disponibil la precomandă şi se livrează de pe 6 noiembrie.