Noul headset de realitate mixtă Samsung apare în imagini proaspete

1
988

Samsung operează în zona VR de ceva vreme, cu headseturi care au nevoie de telefoane mobile ataşate disponibile de câţiva ani. Acum doreşte să treacă dincolo de acest concept şi ar pregăti un headset de realitate mixtă, care tocmai a apărut în imagini oficiale, ce pot fi admirate mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum Sammy a folosit tehnologie de la Oculus, dar acum ar putea apela la Microsoft şi la tehnica inspirată de HoloLens. De această dată e vorba despre realitate mixtă, deci pe lângă VR intervine şi AR-ul. Noul produs este bazat pe platforma Microsoft Windows Holographic. Headseturi bazate pe platformă au tot apărut în ultima vreme, de la parteneri ca HP, Dell, Acer sau ASUS, dar acum e rândul celor de la Samsung.

Dacă Samsung are experienţă în zona căştilor de realitate virtuală (şi a căştilor în general prin cumpărarea Harman), nu la fel stau lucrurile şi la controllere. Căştile de realitate mixtă au nevoie de controllere capabile, deci aici sud coreenii trebuie să inoveze sau să se inspire de la rivali. Joystickurile din imagini amintesc de un hibrid între HTC Vive Controller şi Oculus Touch.

Samsung de abia în acest an a început să ofere o telecomandă cu propriul sistem Gear VR, deci încă se familiarizează cu ideea. Nu cunoaştem din păcate şi dotările hardware ale acestui produs, dar ne aşteptam la ecrane Super AMOLED şi un procesor Exynos la interior. Având în vedere că Microsoft pregăteşte un anunţ în zona de Mixed Reality luna viitoare, am putea afla mai multe atunci.