Chromebookurile vor suporta scrierea de notiţe pe lockscreen odată cu noul Chrome OS

0
553

Pe măsură ce ne apropiem de debutul viitorului laptop cu Chrome OS Google PixelBook, de săptămâna viitoare aflăm detalii proaspete despre următoarea iteraţie de Chrome OS. Aceasta ar urma să aducă şi scrierea de notiţe pe lockscreenul unui Chromebook cu stylus.

Publicitate

Pentru început doar Google Keep va beneficia de această funcţie, care ar trebui să se extindă ulterior la softuri ca Evernote sau Google Docs. Trebuie doar să aveţi un Chromebook cu stylus şi veţi putea scrie notiţe pe ecranul aflat în standby, cam cum am văzut la Galaxy Note 8 şi predecesorii săi din gama Note. Acesta ar fi doar începutul, pentru că pe viitor şi alte aplicaţii se vor putea activa direct în lockscreen.

E o funcţie utilă pentru studenţi şi pentru cei care iau multe notiţe. Deschiderea unei versiuni a unei aplicaţii în lockscreen aduce şi ceva limitări şi potenţiale probleme de securitate, deci Google va trebui să lucreze cu dezvoltatorii pentru aceste apps. Mă gândesc că şi Microsoft va dori o felie din acest proiect pentru aplicaţii ca OneNote.

Chrome OS are o comunitate de dezvoltatori foarte activi în spate, cu un developer channel actualizat săptămânal. E posibil să vedem noua funcţie chiar de săptămâna viitoare.