Compania spaţială a lui Jeff Bezos, Blue Origin are primul client din Asia, care doreşte lansarea unui satelit

0
1007

Deşi am scris de foarte multe ori despre SpaceX, compania lui Elon Musk nu este singura în zona explorării cosmice şi a proiectelor spaţiale. Mai avem şi firme ale şefilor Google, dar şi ale lui Richard Branson şi Jeff Bezos. Blue Origin, compania şefului Amazon tocmai a prins primul său contract cu un client din Asia, firma mu Space.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta doreşte amplasarea unui satelit în orbită în 2021. Compania este din Thailanda şi se ocupă cu furnizarea de servicii de comunicare. Blue Origin a anunţat noile sale planuri în cadrul Congresului Astronautic Internaţional Anual, ediţia 68. Parteneriatul cu mu Space deschide noi frontiere pentru compania americană, care va lansa un satelit folosind racheta New Glenn.

Acesta este al treilea partener pe care îl obţine Blue Origin pentru proiectele pe bază de rachete New Glenn. mu Space este un startup care s-a înfiinţat luna trecută şi are ca scop furnizarea de conexiune mobilă broadband pe bază de satelit pentru companiile din Thailanda. Au în plan şi un proiect de turism spaţial, care se va concretiza totuşi în viitorul mai îndepărtat.

Blue Origin între timp creşte puţin mai lent decât SpaceX, dar în fundal se întâmplă multe lucruri. E drept că firma nu a prins încă un contract cu NASA, dar are avantajul faptului că va lansa mai curând decât rivalii misiuni cu echipaj. Astronauţii vor zbura cu nava New Shepard la început de 2018. Racheta New Glenn e uriaşă faţă de cea SpaceX Falcon Heavy, care avea deja dimensiuni impresionante.

Poate transporta încărcături cu diametru de 7 metri şi New Glenn este construită la o fabrică de lângă Kennedy Space Center în Florida.