Bătălie între Google şi Amazon: Google îşi scoate aplicaţia YouTube de pe Amazon Echo Show

1
1141

Google şi Amazon nu sunt chiar cele mai apropiate companii, deşi sunt rivale în segmente cam diferite. Un motiv de nemulţumire pentru Google e felul în care Amazon modifică mereu Android pe tabletele sale. Acum Google a decis să scoată aplicaţia YouTube de pe Amazon Echo Show, provocând un mic scandal. Ambele părţi se acuză între ele.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Amazon Echo Show este un difuzor inteligent, care se remarcă prin ecranul său de mari dimensiuni, care transforma device-ul într-un soi de tabletă. Era ideal să poţi viziona canale YouTube de gătit în bucătărie pe acest terminal, dar ideea tocmai a picat. Asta pentru că Google nu mai suportă YouTube pe Echo Show. Comunicatul oficial Amazon indică faptul că începând de pe 26 septembrie ora locală 3 PM, YouTube nu mai funcţionează pe difuzorul inteligent.

Problema e că totul a fost făcut fără explicaţii şi fără o notificare a clienţilor. E clar faptul că nu e vorba despre o eroare tehnică sau un bug, iar Google a luat poziţie rapid, cu propriul comunicat de presă. Marele G a declarat că se află în negocieri cu Amazon de ceva vreme încercând să ajungă la o înţelegere, care să ofere o experienţă ideală pentru clienţii ambelor platforme.

Aparent modul în care este implementat YouTube pe Echo Show încalcă termenii oficiali Google, creând o experienţă neplăcută pentru utilizatori. Practic Google vrea un YouTube full şi neştirbit pe acest terminal, unul care să aibă abonamente, recomandări, autoplay, next video şi altele. Şi cum Amazon tot modifică platforme şi aplicaţii, e clar că au umblat şi la YouTube.

Am mai văzut un scandal de gen, atunci când Microsoft a folosit o aplicaţie YouTube modificată pe Windows Phone, care a fost blocată de Google pentru că nu corespondea termenilor. Ca atare întregul OS a rămas fără YouTube. Negocierile sunt în toi iar clienţii au de suferit acum.