Curieratul viitorului sosește din China unde retailerul Jingdong prezintă mini-vanuri autonome ce nu au nevoie de șofer

0
1093
Jingdong

În vreme ce unele companii din zona auto se gândesc la implementarea tehnologiei de șofat autonom pentru a aduce un plus la nivel de confort pentru pasageri, alte firme văd această tehnologie ideală pentru curierat. Este și cazul retailerului chinez Jingdong ce are mari planuri pe această piață.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma de față a prezentat deja o serie de mini-vanuri pe 4 roți ce se aseamănă unor roboți – acestea fiind capabile să livreze produsele comandat de clienți. Sunt desigur autonome și aflăm că funcționează pe o serie de baterii ce vor fi încărcate de la o sursă de electricitate.

Jingdong

Vehiculele au devenit realitate ca urmare a unui parteneriat încheiat între JD.com și companiile SAIC Maxus, respectiv Donfeng Motor Corporation – acestea ocupându-se de de producție. Aparent, Jingdong plănuiește introducerea acestor vanuri la scală largă pe piața din China.

Ele pot detecta obstacolele din cale de la o distanță de 150 metri și firma SAIC Maxus aduce aici numeroși senzori, GPS, dar și abilitatea de programare a rutelor de livrare pe baza unui sistem radar. Mai rămâne acum ca autoritățile să ofere certificare acestor vehicule pentru rularea pe străzi.

În continuare se va lucra și la îmbunătățirea capabilităților de depășire în trafic, a evitării obstacolelor și a funcțiilor de parcare.