O rachetă SpaceX a amerizat cu succes, dovedind rezistenţa lui Falcon 9

0
864

Chiar dacă mai avem teoretic câteva zile de aşteptat până la marea decolare a lui Falcon Heavy, asta nu opreşte SpaceX să facă teste şi cu celelalte rachete ale sale. Ştiţi probabil deja că firma condusă de Elon Musk e celebră pentru refolosirea rachetelor sale Falcon 9, care supravieţuiesc zboruilor şi aterizează la punct fix. Acum vedem cum se descurcă o rachetă de gen care pică pe apă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Musk a confirmat pe Twitter că racheta Falcon 9 care a dus un satelit luxemburghez în orbită GovSat-1 a reuşit apoi să revină pe Pământ, pentru o amerizare reuşită. Scopul a fost de a testa o aterizare “retrothrust” şi de a proteja platforma marină pe care ar fi trebuit să ajungă. Cumva totuşi racheta a scăpat fără mari incidente şi după ce a ajuns în apă. Elon speră ca o ambarcaţiune să ducă la ţărm unitatea Falcon 9, dar şansele sunt mici să mai fie reutilizată.

Dacă Falcon Heavy decolează cum trebuie pe 6 februarie, fără explozii, atunci marea provocare va fi recuperarea rachetelor sale, sau a câtor mai multe componente fără daune majore. Trebuie spus şi că vremea, Guvernul şi condiţiile tehnologice trebuie să se alinieze propice pentru lansarea de pe 6 februarie. Dacă totul merge bine atunci am fi cu un pas mai aproape să trimitem misiuni pe Lună şi pe Marte în câţiva ani.

La final de ianuarie Falcon Heavy îşi aprindea motoarele fără incidente, după luni întregi de amânări.