NVIDIA a lansat în sfârşit consolele Shield TV noi, cu procesor Tegra X1+ la interior, Android TV

0
1304

După scăpări de specificaţii, fotografii şi chiar vânzări din greşeală în avans, consolele noi NVIDIA Shield au debutat oficial. E vorba despre NVIDIA Shield TV Pro şi NVIDIA Shield TV (2019). Ambele rulează Android TV, au procesorul nou NVIDIA Tegra la interior, dar au şi design diferit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

NVIDIA Shield TV (2019) costă 149 dolari şi are un design cilindric, ca o lanternă să zicem. Shield TV Pro are un design ceva mai clasic, angular şi preţ de 199 dolari. Aceste produse nu sunt doar pentru gaming, ci şi bune de streaming box-uri, rivali pentru Apple TV deci.

NVIDIA Shield TV (2019)

Shield TV cel mic are rolul de a ocupa cât mai puţin spaţiu în spatele televizorului. Acest “tub” are mai puţine porturi şi anume unul Ethernet, un HDMI şi un microSD. Oferă doar 8 GB stocare şi un procesor NVIDIA Tegra X1+. Avem şi 2 GB RAM la bord şi mi se pare inedit că acest model are slot microSD, iar cel Pro nu are acel slot.

Avem şi WiFi dual band şi Bluetooth 5.0 aici, ca şi pe varianta mai mare.

NVIDIA Shield TV Pro

Cine vrea o consolă cu design ceva mai clasic, îl are pe NVIDIA Shield TV Pro, care vine cu corp mai mare, angular şi două porturi USB 3.0, 16 GB stocare, HDMI, Ethernet şi o fâşie luminoasă verde. Ambele modele vin la pachet cu o telecomandă în formă de Toblerone, cu buton pentru comandă vocală şi cu buton Netflix. Varianta Pro aduce şi 3 GB RAM, faţă de cei 2 GB de pe modelul “stick”.

Procesorul Tegra X1+ ar oferi un boost de performanţă de 25% faţă de Tegra X1 şi oferă şi suport pentru upscaling la 4K folosind AI. Aş paria pe suport pentru controllerele generaţiilor mai vechi. Consolele noi se împacă bine şi cu joystickuri de PS4 sau Xbox One. Mai există şi suport pentru Plex Media Server şi gaming din cloud via GeForce Now, care e încă în beta.

Vă veţi putea juca titluri clasice din cloud precum Batman Arkham City sau Assassin’s Creed III, eventual Fortnite. Telecomanda cea nouă cu care vin consolele se conectează via Bluetooth şi are şi microfon pentru interacţiune cu Google Assistant. Produsul a ajuns în SUA şi Canada şi ar trebui să vină în Europa până la final de an.